İSRAİL SURİYE'DE İŞGALE DEVAM EDİYOR; DONANMAYI YOK ETTİĞİNİ DUYURDU

Eski Suriye Devlet Başkanı Esad, 3 gün önce istifa etmeye karar vererek ülkeyi terk etmesini takiben silahlı muhalif güçler, Şam dahil ülkenin büyük kentlerini ele geçirdi.

Öte yandan İsrail, Golan Tepeleri'nden saldırılarına devam ederken Suriye filosunun yok edildiğini açıkladı.

Suriye'de başta Heyet Tahrir el-Şam (HTŞ) olmak üzere silahlı muhalif gruplar yönetimi devraldıktan sonra Muhammed el-Beşir, 1 Mart'a kadar geçici yönetimi yöneteceğini açıkladı.

İsrail ordusu, Şam, Hama, Humus ve Lazkiye'ye gerçekleştirdiği hava saldırılarında aralarında askeri üsler, hava üsleri, gemiler, mühimmat depoları, fabrikalar ve Suriye Savunma Bakanlığı bünyesindeki bilimsel araştırma merkezlerinin de olduğu 250’den fazla hedefi vurdu. İsrail dün akşam Suriye donanmasını yok ettiklerini açıkladı.

Birleşmiş Milletler Suriye Özel Elçisi Geir Pederson, işgal altındaki Golan Tepeleri'ne İsrail birliklerinin hareketlerine ve Suriye içindeki hedeflere yönelik bombalamalara ilişkin çok sayıda rapor alındığını belirterek 1974'teki anlaşmanın ihlal edildiğini teyit etti.

Suriye'de etkili olan ana silahlı muhalif grup olan HTŞ'nin ABD, İngiltere ve BM'in terör listesinde bulunması dünya gündeminde yer aldı. Beyaz Saray Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, ABD'nin Heyet Tahrir El Şam'ın (HTŞ) terör listesinden çıkarılmasını henüz görüşmediğini ancak grubun eylemlerini yakından takip ettiğini söyledi.

ABD'nin CENTCOM Komutanı Michael Kurilla Suriye'deki ABD askeri üssünü ziyaret ederek, DSG ile de görüşme yaptı. CENTCOM komutanının Irak'a da gittiği açıklandı.

KARTAL CUMHURİYET'İN 102. YILINDA TEK YÜREK OLDU
CHP PENDİK İLÇE BAŞKANI NİYAZİ GÜNERİ:'' CUMHURİYET BİZİMDİR BİZİM KALACAK
KARADAĞ'DAN TÜRK VATANDAŞLARINA VİZE ZORUNLULUĞU BAŞLADI
CUMHURİYET'İN 102. YILINDA KADINLARIN ''İLK''LERİ KARTAL'DA SANATLA BULUŞTU
GEBZE'DE ÇÖKEN BİNADA 4 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI'NDA MÜTHİŞ GERİ DÖNÜŞ:PENDİKSPOR 2-0'DAN GELDİ TURLADI!
KARTA KADIN MECLİSİ'NDE GÖREV DEĞİŞİMİ
HKP'DEN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI'NIN 102. YIL DÖNÜMÜNDE BEŞİKTAŞ MEYDANINDA AÇIKLAMA
CUMHURİYET'İN 102.YILINDA ÜNVERSİTELİLER YÜRÜYOR
PENDİK’TE 102 METRELİK TÜRK BAYRAĞI İLE CUMHURİYET KUTLAMASI