İSTANBUL CADDELERİ'NDE DEĞİŞİM RÜZGARI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun göreve gelmesiyle İstanbul sokaklarında değişim rüzgarları esiyor. Lozan Antlaşmasının 96. yıldönümü ve Erzurum Kongresi'nin 100. yılı nedeniyle İstanbul caddeleri yeni afişlerle donatıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 24 Temmuz 1923’de İsviçre’nin Lozan şehrinde imzalanan Lozan Antlaşması’nın 96. yıldönümü ile Erzurum Kongresi’nin 100. yılı dolayısıyla İstanbul'daki işlek cadde ve meydanlarına pankartlar astı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun imzasını taşıyan afişleri görenler, “İşte İmamoğlu farkı” demekten kendilerini alamadılar.

İstanbul Caddeleri Bu İlanlarla Süslendi

Lozan Antlaşması’nın 96. yıldönümüne ithafen “Lozan Antlaşması’nın 96. yılında egemenliğimizi tüm dünyaya kabul ettiren bu zaferi bize kazandıranları saygıyla anıyoruz” ifadelerine yer verildi. Lozan Antlaşması’nın imzalanmasıyla birlikte Osmanlı İmparatorluğu için son derece ağır olan Sevr Antlaşması geçersiz sayılmış, modern Türkiye Cumhuriyeti’nin sınırları tanımlanmıştı.

Vatan Bir Bütündür Parçalanamaz

İBB'nin astığı Erzurum Kongresi’yle ilgili afişlerde, “Erzurum Kongresi’nin 100. Yılında ‘Vatan bir bütündür parçalanamaz’ diyenleri saygıyla anıyoruz” denildi.

Erzurum Kongresi, Türkiye'nin parçalanmasına ve işgaline karşı direnişin şekillendiği kongre olarak biliniyor. Erzurum Kongresi'nin önemini Mustafa Kemal Atatürk, kongredeki kapanış konuşmasında, “Tarih şüphesiz bu Kongremizi ender ve büyük bir eser olarak kaydedecektir” sözleriyle tarihe not düşmüştü.

BALIK SEZONU AÇILDI: HAMSİ BOLLUĞU KAPIDA
SÜLEYMAN TURAN YENİDEN İYİ PARTİ'YE GEÇTİ
PENDİK ZABITA EKİPLERİ OKUL KANTİNLERİNİ DENETLEDİ
HABERTÜRK VE SHOW TV'YE OPERASYON! 121 ŞİRKETE EL KONULDU GÖZALTILAR VAR
ÜMRANİYE’DE 21 PARKTA DÜZENLENEN ÇOCUK FESTİVALİNE 44.500 KİŞİ KATILDI
AYM CHP'NİN KURULTAY DAVASINA BAKAN MAHKEMENİN BAŞVURUSUNU REDDETTİ
BEYKOZ BELEDİYESİNDE SİYASİ DEPREM! İSTİFALAR PEŞ PEŞE GELDİ
İSRAİL'DEN TÜRKİYE'YE KÜSTAH TEHDİT! ANKARA'YI DA VURURUZ
İZMİR'DE KARAKOL SALDIRISIYLA İLGİLİ YENİ GELİŞME:16 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ
KARTAL BELEDİYESİ KREŞLERİNDE YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILINA EĞLENCELİ BAŞLANGIÇ