İSTANBUL -İZMİR OTOYOLU GEÇİŞ ÜCRETLERİ AÇIKLANDI

İstanbul-İzmir arasındaki yolculuk süresini 3.5 saate düşürecek olan yeni otoyol'un geçiş ücretleri belli oldu. Açıklanan rakamlara göre bir otomobilin İstanbul'dan gidiş dönüşü 500 TL yi aşacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılan otoyolun geçiş tarifeleri belli oldu. Açıklanan rakamlara göre bir otomobilin İstanbul’dan İzmir’e gidiş dönüş ücreti 500 TL’yi aşıyor.

Otoyol açılışında konuşan Erdoğan, şunları kaydetti:

“Bugün otoyolumuzun 192 kilometrelik kalan bölümü tamamlıyoruz. İstanbul-Bursa-İzmir otoyolunun tamamını hizmete sunmuş oluyoruz. Ziya Paşa’nın dediği gibi; ‘Eşek ölür kalır semeri, insan ölür, kalır eseri.’ Biz eserlerimizle var oluyoruz. Nereden nereye. Bu viyadükler, yollar öyle kolay yapılmadı. Biz Ferhat olduk, dağları deldik Şirin’e ulaştık. İstanbul-İzmir seyahatini konforlu hale getirmenin yanında yolu 100 kilometre kısaltıyoruz. Tekirdağ-Çanakkale-Balıkesir otoyolunu da bu yolla birleştireceğiz. Bu yollar sayesinde turizm, sanayi hızlanacak. Ülkemize katkı sağlayacağı ortadadır. İş bilenin kılıç kuşananındır. Bu otoyol her bakımda ülkemize karlı ve kazançlı bir projedir. Devletin kasasından hiçbir şey çıkmıyor. Otoyolun Balıkesir tarafındaki açılışını da Binali Yıldırım kardeşimiz yapacak. İstanbul-İzmir arasındaki mesafeyi 3.5 saate düşüren bu projenin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Mühendisinden işçisine kadar herkese teşekkür ediyorum''dedi.

ADD'DEN ER ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERE ANLAMLI ZİYARET
YENİ METRO HATTI ÜMRANİYE’YE HAYIRLI OLSUN
KARTAL’DA MEVLİT KANDİLİ BEREKETİ
BÜLENT ECEVİT KÜLTÜR MERKEZİ BAHÇESİNDE PEYZAJ DÖNÜŞÜMÜ
EĞİTİME BELEDİYE ELİ: ÜMRANİYE’DE OKULLARDA YAZ MESAİSİ
RIZA AKPOLAT ÖRGÜT ÜYELİĞİNDEN BERAAT ETTİ
PENDİK'E DEV YATIRIM
ULUDAĞ ETEKLERİNDE KORKUTAN ORMAN YANGINI:3 FARKLI NOKTADA ALEVLERLE MÜCADELE
ADALET BAKANI AKIN GÜRLEK'TEN ZONGULDAK'TA MEVSİMLİK İŞÇİLERE YÖNELİK SALDIRIYA İLİŞKİN AÇIKLAMA
ORFA YAPI PENDİSKSPOR DEPLASMANDA ANTALYASPOR'U GOL DÜELLOSUNDA MAĞLUP ETTİ