İSTANBULLULAR DİKKAT! YARINDAN İTİBAREN NEFES KESEN SICAKLAR GELİYOR

Meteoroloji’nin Türkiye genelinde yaptığı sıcak hava dalgası uyarısının ardından AKOM’dan da İstanbul için bir uyarı geldi.

Dün Meteoroloji’nin yaptığı sıcak hava dalgası için bir uyarı da İBB Afet İşleri Dairesi Başkanlığı Afet Koordinasyon Merkezi’nden Akom'dan geldi.

37 Dereceye Çıkacak

AKOM tarafından yapılan açıklamada “Basra kökenli sıcak hava dalgasının, Çarşamba (yarın) gününden itibaren başta İstanbul olmak üzere yurdun büyük bölümünde etkili olması bekleniyor” denildi. İstanbul genelinde sıcaklıkların 34-37°C aralığına kadar yükselebileceği ifade edildi.

Uyarı Üstüne Uyarı 

AKOM’un hazırladığı meteorolojik rapora göre, yarından itibaren İstanbul’da daha sıcak havanın etkili olacağına dikkat çekilerek orman yangınları için de bir uyarı yapıldı.

3 Gün Orman Alarmı 

Açıklamada İstanbullular şöyle uyarıldı: Yüksek sıcaklık, düşük bağıl nem ve kuvvetli (20-50 km/s) kuzeyli rüzgârların etkili olacağı Çarşamba, Perşembe ve Cuma günlerinin, orman yangınları açısından yüksek risk taşıdığı değerlendiriliyor. Bu nedenle, vatandaşların yangınlara karşı son derece dikkatli ve duyarlı olması önem taşıyor.

KARTAL'DA PARK VE YEŞİL ALANLAR YAZA HAZIRLANIYOR
KARTAL’DA ANLAMLI BULUŞMA
UŞAK EŞME BELEDİYE BAŞKANI YILMAZ TOZAN İRTİKAP SORUŞTURMASINDA GÖZALTINA ALINDI
VAN ERCİŞ EĞİTİM KÜLTÜR VE SAĞLIK VAKFI BAŞKANI MURAT ÇEVİK'TEN OKUL SALDIRISINA İLİŞKİN KINAMA
KARTAL'DA VAHŞET:YALNIZ YAŞAYAN KADIN EVİNDE ÖLDÜRÜLDÜ
“PENCR KAHVE” AÇILDI
OYUNCAK KARDEŞLİĞİ PROJESİ HEYETİ MARDİN MİDYAT KAYMAKAMI MEHMET KAYA'YI ZİYARET ETTİ
NARİN GÜRAN CİNAYETİNDE YENİ GELİŞME:NEVZAT BAHTİYAR'A 17 YIL HAPİS CEZASI VERİLDİ
SENDİKALARDAN MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖNÜNDE YAŞAM NÖBETİ
EGM'DEN OKUL SALDIRILARINA İLİŞKİN SOSYAL MEDYA OPERASYONU: 83 GÖZALTI