İSTANBUL'UN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN 102. YILI KARTAL'DA ANILDI

İstanbul’un düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yılı, Kartal Semiha Şakir Anadolu Lisesi’nde düzenlenen anlamlı bir programla anıldı.

 

Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, 6 Ekim 1923’te İstanbul’dan son işgal güçlerinin ayrılması ve Türk Ordusunun kente girmesinin 102. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen törene, Kartal Kaymakamı Edip Çakıcı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kıraç’ın yanı sıra; Kartal Belediye Başkan Yardımcıları Adem Uçar ve Mustafa Ağdaş, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel adına katıldı.

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başladı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kıraç, yaptığı konuşmada işgal yıllarının yarattığı ağır koşulları hatırlatarak, İstanbul’un kurtuluşunun milletin bağımsızlık mücadelesindeki önemine değindi.

Kıraç’ın konuşmasının ardından işgal dönemini ve kurtuluş sürecini anlatan bir video gösterimi yapıldı. Öğrencilerin sahnelediği oratoryo ve seslendirdiği İstanbul şarkıları ise davetlilere duygu dolu anlar yaşattı.

Tören vesilesiyle bir mesaj yayımlayan ve ardından açıklama yapan Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, şunları kaydetti:

“6 Ekim 1923, milletimizin bağımsızlık azmini ve İstanbul’un direncini simgeleyen tarihi bir gündür. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde verilen bu mücadele, bizlere özgürlüğün ve bağımsızlığın değerini bir kez daha hatırlatıyor. Bugün de aynı bilinç ve sorumlulukla, genç nesillerimize bu tarihi aktarmaya devam edeceğiz. İstanbul’un kurtuluşunun 102. yılında, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımızı saygı, minnet ve rahmetle anıyorum.”

''KADİM MOTİFLER MODERN ÇİZGİLER'' BAŞLADI
PENDİK'TE ORTAK AKIL BULUŞMASI:KENT KONSEYİ'NDEN KAYMAKAM MEHMET YILDIZ'A ZİYARET
TÜRKİYE’DE BİR İLK: ÜMRANİYE BELEDİYESİ BİLİM ÜMRANİYE, ISS’NİN GÜNEŞ ÖNÜNDEN GEÇİŞİNİ BAŞARIYLA GÖRÜNTÜLEDİ
ETİMESGUT BELEDİYESİ'NDE İKİNCİ OPERASYON DALGASI:BAŞKAN YARDIMCILARI DAHİL 25 GÖZALTI
M5 METRO HATTINDA KABLO PATLAMASI:YOLCULAR TAHLİYE EDİLDİ
ÜMRANİYE BELEDİYESİ 2026-2027 KÜLTÜR VE SANAT SEZONU ÖDÜL TÖRENİYLE AÇILDI
PENDİKSPOR YÖNETİMİ BASINLA BULUŞTU: HEDEF PLAY-OFF
BAŞKAN AHMET CİN:''YAĞMUR VE ATIK SU KANALI UZUNLUĞU 105 KM'Yİ BULDU''
ORFA YAPI PENDİKSPOR SİVAS'TA DAĞILDI:1-4
EYÜPSULTAN'DA BAŞKANVEKİLLİĞİ SEÇİMİNİ CHP ADAYI CAFER PARLAK KAZANDI