İSTANBUL'UN FETHİNİN 571'İNCİ YILI MALTEPE'DE KUTLANDI

İstanbul’un, Fatih Sultan Mehmet tarafından fethedilişinin 571’inci yıl dönümü, Maltepe’de kutlandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Maltepe Belediyesi işbirliğiyle gerçekleştirilen kutlamalar büyük bir coşku içerisinde geçerken Haluk Levent ve Sena Şener sevilen şarkılarıyla sahne aldı.


Orhangazi Şehir Parkı’nda düzenlenen gecede binlerce gencin coşkusuna siyasi parti temsilcileri, milletvekilleri, belediye başkanları, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Maltepe Belediye Başkanı Esin Köymen eşlik etti. 


İMAMOĞLU’NDAN FATİH VE ATATÜRK VURGUSU
Mehteran gösterisinin de düzenlendiği gecede konuşan Ekrem İmamoğlu, gençlere seslenerek, “Burası Fatih Sultan Mehmet’in, Mustafa Kemal Atatürk’ün ve sizin şehrinizdir.  Dünya tarihi fetihlerle doludur ama İstanbul'un fethi çok özel bir fetihtir. Fatih Sultan Mehmet İstanbul'da herkesin inanç ve geleneklerini koruyan dil ve hoşgörülü bir yönetim kurdu. Hiçbir bağnazlığa geçit vermedi.” dedi.


Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u adalet ve hoşgörünün simgesi haline getirdiğini vurgulayan İmamoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Fatih Sultan Mehmet, Orta Çağ'da Batı dünyasına örnek oldu, bu şehrin her türlü ruhuna sahip çıktı. Bakınız bu şehre sahip çıkmak, İstanbul'u işgalden kurtarıp yeniden milletimize armağan eden Mustafa Kemal Atatürk'ün değerlerine sahip çıkmaktır.”
İzleyicilerin şarkılara hep bir ağızdan eşlik ettiği konserde, Haluk Levent’in Filistin için seslendirdiği şarkıda binlerce insan tek yürek oldu.

BDDK'DAN KREDİ LİMİTLERİNE NEŞTER: KİMLER ETKİLENECEK?
KARTAL’DA KADINLAR YEREL YÖNETİMDE SÖZ SAHİBİ
ANAHTAR PARTİ'DEN KADIN GÜCÜ:PENDİK'TE EĞİTİM VE KATILIM SEFERBERLİĞİ
ÜMRANİYE BELEDİYESİ SPOR KULÜBÜ’NDEN TÜRKİYE ŞAMPİYONASI’NDA ÇİFTE ALTIN
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN PENDİK BELEDİYE BAŞKANI AHMET CİN’İ KABUL ETTİ
CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL KARTAL’DA TOPLU AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI
TFF'DEN BAHİS ŞOKU:314 ANTRENÖRE MEN CEZASI
TÜRK-İŞ OCAK AYI VERİLERİNİ AÇIKLADI: YOKSULLUK SINIRI 100 BİN TL BARAJINI AŞTI
RESTORANLARDA KUVER VE SERVİS ÜCRETLERİ YASAKLANDI
PENDİK BELEDİYESİ, AFET VE ARAMA KURTARMA FARKINDALIK EĞİTİMLERİNE DEVAM EDİYOR