İSTANBUL'UN FETHİNİN 571'İNCİ YILI MALTEPE'DE KUTLANDI

İstanbul’un, Fatih Sultan Mehmet tarafından fethedilişinin 571’inci yıl dönümü, Maltepe’de kutlandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Maltepe Belediyesi işbirliğiyle gerçekleştirilen kutlamalar büyük bir coşku içerisinde geçerken Haluk Levent ve Sena Şener sevilen şarkılarıyla sahne aldı.


Orhangazi Şehir Parkı’nda düzenlenen gecede binlerce gencin coşkusuna siyasi parti temsilcileri, milletvekilleri, belediye başkanları, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Maltepe Belediye Başkanı Esin Köymen eşlik etti. 


İMAMOĞLU’NDAN FATİH VE ATATÜRK VURGUSU
Mehteran gösterisinin de düzenlendiği gecede konuşan Ekrem İmamoğlu, gençlere seslenerek, “Burası Fatih Sultan Mehmet’in, Mustafa Kemal Atatürk’ün ve sizin şehrinizdir.  Dünya tarihi fetihlerle doludur ama İstanbul'un fethi çok özel bir fetihtir. Fatih Sultan Mehmet İstanbul'da herkesin inanç ve geleneklerini koruyan dil ve hoşgörülü bir yönetim kurdu. Hiçbir bağnazlığa geçit vermedi.” dedi.


Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u adalet ve hoşgörünün simgesi haline getirdiğini vurgulayan İmamoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Fatih Sultan Mehmet, Orta Çağ'da Batı dünyasına örnek oldu, bu şehrin her türlü ruhuna sahip çıktı. Bakınız bu şehre sahip çıkmak, İstanbul'u işgalden kurtarıp yeniden milletimize armağan eden Mustafa Kemal Atatürk'ün değerlerine sahip çıkmaktır.”
İzleyicilerin şarkılara hep bir ağızdan eşlik ettiği konserde, Haluk Levent’in Filistin için seslendirdiği şarkıda binlerce insan tek yürek oldu.

PESKDER SOKAK CANLARI İÇİN FARKINDALIK GECESİ DÜZENLİYOR!
BOLU KARTALKAYA OTEL YANGINI DAVASINDA KARAR: 11 SANIĞA AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET
PENDİK BELEDİYESİ DRAGON BOT YARIŞLARI GERÇEKLEŞTİ
PESİAD ''PENDİKLİ GENÇLER İCAT ÇIKARTIYOR YARIŞMASI'' YÜRÜTME KURULU TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ
BAKAN KURUM 'YÜZYILIN KONUT PROJESİ'NİN ÖRNEK DAİRE VE FİYATLARINI AÇIKLADI!
İSTANBUL ARVANUTKÖY'DE İETT OTOBÜSÜNDE BIÇAKLI SALDIRI DEHŞETİ!
CUMHURİYET’İN 102. YILI PENDİK’TE BİLAL SONSES KONSERİYLE KUTLANDI
KADIN EMEĞİ MODAYLA BULUŞUYOR: ÜMRANİYE’DE MODA VE STİL OKULU AÇILDI
PENDİKSPOR'DAN BAŞKAN AHMET CİN'E ZİYARET
KARTAL CUMHURİYET'İN 102. YILINDA TEK YÜREK OLDU