İŞTEN ÇIKARMA 3 AY SÜREYLE YASAKLANIYOR

Koranavirüs salgını kapsamında yeni kararlar alınmaya başlandı. Hükümet tarafından alınan salgın kararına göre işveren çalışanlarını 3 ay süreliğine işten çıkartamayacak.

Koranavirüs salgını kapsamında milyonlarca işçiyi ilgilendiren önemli kararlar TBMM'de kabul edilmesi halinde yürürlüğe girecek. Hükümet tarafından hazırlanan teklife göre işveren çalışanlarını 3 ay süreliğine işten çıkartamayacak.

Teklife göre Cumhurbaşkanı, işverenlerin fesih yasağını 6 aya kadar uzatabilecek. Fesih yasağı olan işveren, işçileri ücretsiz izne çıkarabilecek. Ücretsiz izne çıkarılan işçilere işsizlik sigortası fonundan günlük 39.24 TL ödenecek.

15 Mart’tan sonra işten çıkarılan ve yasal olarak işsizlik maaşı alamayanlara da günlük 39.24 TL ödenecek. Bu düzenlemeleri içeren yasa teklifi taslağının, görüş almak üzere iş dünyası örgütlerine sunulduğu öğrenildi. 

Teklifte yer alan diğer maddelere ise şöyle:

Salgın hastalık, deprem, doğal afet gibi olağanüstü hallerde gelir kriterine bakılmaksızın ihtiyacı olan yaşlılara bakım hizmeti verilecek ve bakım ücreti ödemesi yapılacak.

Aynı hak engelliler, çocuklar ve kadınlara da sağlanacak.

İSRAİL KONSOLOSLUĞU ÖNÜNDE SİLAHLI ÇATIŞMA:3 KİŞİ ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ 2 POLİS YARALI
KARTAL BELEDİYE MECLİSİ'NDE YENİ DÖNEM GÖREVİ DAĞILIMI BELLİ OLDU
ÜSKÜDAR BELEDİYESİ'NE OPERASYON: 20 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
ÜNLÜ İSİMLERE DEV OPERASYON: ÇOK SAYIDA GÖZALTI VAR
KARTALLI GENÇLERDEN DEV PROJE: ATIK KAHVE POSASINDAN BİYOPLASTİK ÜRETİMİ
MHP'NİN YENİ İSTANBUL İL BAŞKANI VOLKAN YILMAZ OLDU
KARTAL'DA TÜRKÜ RÜZGARI: VEDAT GÜNDOĞDU GÖNÜLLERİ FETHETTİ
SGK'DAN ''HAYALET'' EMEKLİLERE BÜYÜK DARBE:245 BİN KİŞİNİ MAAŞI KESİLDİ!
BOLU BELEDİYESİ'NDEKİ İRTİKAP SORUŞTURMASINDA 3 ŞÜPHELİ SERBEST
SOSYAL MEDYADA SUÇ İÇERİKLİ PAYLAŞIM YAPAN 16 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI