İSVEÇ'TE UKRAYNALI SIĞINMACI KADINLARA ŞORT YASAĞI

İsveç'in güneyindeki Blekinge'ya bağlı Olofström kasabasında Ukraynalı kadın mültecilere farklı kültürlerden erkeklere karşı provakatif olduğu gerekçesiyle şort giymeleri yasaklandı.

İsveç'in güneyindeki Blekinge ilçesine bağlı Olofström kasabasında yer alan Galaxen Otel'de kalan Ukraynalı sığınmacı kadınlar, katı bir kıyafet kuralına tabi tutuldu.

Kadınlara uygulanan yasaklar, göbek açılı bluz ve mini şortları kapsıyor. İsveç Radyosu'nun haberine göre yetkililer tarafından yapılan resmi açıklama, bu kıyafetlerin aynı otelde yaşayan 'farklı kültürlerden erkekleri kışkırtabileceği' yönünde.

'Kadınları korumak' için getirildiği söylenen kısıtlamalar, sığınmacı aktivisti Gitana Bengtsson'un tepkisine neden oldu.

Radyoya demeç veren Bengtsson, "Ukraynalı kadınlar genelde senin benim gibi giyinirler. Fahişe gibi görünmüyorlardı. Otel müdürü, vücut kısımlarını gösteren kısa kıyafetler; mini şort veya etek giymemeleri gerektiğini söyledi" diye konuştu.

Bengtsson, durumu, kadın hakları örgütü Tjejjouren'e bildirdiğini de sözlerine ekledi.

Rusya'nın Ukrayna'ya dönük askeri harekatından önce İsveç'e gelen sığınmacıların çoğu Müslüman ülkelerdendi ve en büyük payı, Afganlar, Suriyeliler ve Iraklılar oluşturuyor.

TOPLU TAŞIMA ARTIK LÜKS OLDU:İBB MECLİSİ'NDE KAPSAMLI ZAM HAZIRLIĞI
ESKİ NİLÜFER BELEDİYE BAŞKANI TURGAY ERDEM VE 14 KİŞİ RÜŞVET SORUŞTURMASINDA TUTUKLANDI
2. RENKLİ DEV KAYDIRAK, PENDİK MİLLET BAHÇESİ’NE YAPILDI
CEMAL ŞAHAN VEFATININ 7.YILINDA KABRİ BAŞINDA ANILDI
AK PARTİ PENDİK'TE ''AHDE VEFA BULUŞMASI''
GAZZE'DE ESİR TAKASI BAŞLADI, İLK GRUP REHİNELER KIZILHAÇ'TA
İPEK YOLU SENFONİSİ PENDİK’TE MÜZİKSEVERLERLE BULUŞTU
ÜMRANİYE’DE İSTİHDAM ÇADIRLARI KAPILARINI AÇTI
KREDİ KARTI BORCU OLANLARA KADEMELİ HACİZ ŞOKU:MAAŞ KESİNTİSİ YÜZDE 60'A ÇIKIYOR
“NEHİRDEN DENİZE ÖZGÜR FİLİSTİN” KONFERANSI ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ’NDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ