İZMİR'DE YOLSUZLUK OPERASYONU:MENDERES BELEDİYE BAŞKANI İLKAY ÇİÇEK DAHİL 13 KİŞİ GÖZALTINDA

​İzmir'in Menderes Belediyesi’nde yürütülen yolsuzluk soruşturması kapsamında Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek’in de aralarında bulunduğu 13 şüpheli gözaltına alındı.



​İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Menderes, Karabağlar ve Konak ilçelerinde sabah saatlerinde eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Bilirkişi heyeti raporları, saha incelemeleri ve dijital materyallerin analizi sonucu toplam 16 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.
​Soruşturmanın Detayları ve Ağır Suçlamalar
​Soruşturma dosyasında, belediye bünyesinde maddi menfaat karşılığında usulsüz kararlar alındığı iddia ediliyor. Öne çıkan suçlamalar ve iddialar şu şekilde:
​Yöneltilen Suçlamalar: Rüşvet, irtikap, resmi belgede sahtecilik, görevi kötüye kullanma ve imar kirliliğine neden olma.
​Usulsüzlük İddiaları: Menfaat karşılığı yapı kullanım izinlerinin verilmesi, inşaat ruhsatları ile imar durumu değişikliklerinde mevzuata aykırı işlemler yapılması.
​Gözaltına Alınanlar ve Firari Şüpheliler
​Jandarmadaki ifade işlemleri süren 13 şüphelinin yanı sıra adreste bulunamayan 3 kişiyi yakalama çalışmaları devam ediyor.
​Gözaltındaki İsimler: Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek, Belediye Başkan Yardımcısı M.T., İmar ve Şehircilik Müdürü İ.Y., Plan Proje Müdürü D.P., Yapı Kontrol Müdürü Ö.Y., eski müdür vekilleri Y.U. ve H.Y., belediye meclis üyesi E.P., belediye çalışanları Ö.C.K. ve A.B.Y. ile sivil şüpheliler İ.P., M.P. ve A.P.
​Aranan Firariler: Belediye Başkan Yardımcısı R.S., belediye meclis üyesi F.H. ve eski Yapı Kontrol Müdür Vekili S.D.

YÖK'TEN ÜNİVERSİTELER İÇİN RADİKAL ADIM:4 YILLIK LİSANS EĞİTİMİ 3 YILA İNEBİLİR
FON VURGUNU SORUŞTURMASINDA YENİ GELİŞME: ESKİ SPK BAŞKANVEKİLİ ENVER USCA VE 3 KİŞİ TUTUKLANDI
OLİMPİYAT ŞAMPİYONUMUZ MİLLÎ JUDOCU SEMA NUR YÜKSEL’E COŞKULU KARŞILAMA
KARTAL’DA TARİHİ GÜN: KOMŞULUK, DAYANIŞMA MEYDANI VE SOSYAL YAŞAM MERKEZİ HİZMETE AÇILDI
ESKİ BAKAN FATMA BETÜL SAYAN KAYA TUTUKLANDI
TUZLA'DA EMSAL TRANSFERİ İÇİN ÖNEMLİ İLERLEME:BAŞKAN BİNGÖL YAKIN ZAMANDA DUYURULACAĞINI AÇIKLADI
CHP KARTAL İLÇE BAŞKANLIĞI'NDAN SAHADA GÜÇ BİRLİĞİ: BİRLİK, DAYANIŞMA VE ÖRGÜT COŞKUSU!
PENDİK'TE KENTSEL DÖNÜŞÜM HEYECANI:2.028 BAĞIMSIZ BÖLÜMÜN KURASI ÇEKİLDİ
CHP İSTANBUL İL BAŞKANI MEHMET ALİ YÜKSEL'DEN PENDİK'TE SAHA MESAİSİ:''ÖRGÜTÜMÜZ PARTİSİNE SAHİP ÇIKIYOR''
ABD ARA SEÇİMLERİNDE SİYASİ TABLO TERSİNE DÖNDÜ:KONGRE DEMOKRATLARIN KONTROLÜNDE