Özel çocuklar ve fedakar annelerinin duygusal bağlarını yansıtan serginin açılış törenine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, İstanbul Valisi Davut Gül ve eşi Gülden Gül, AK Parti İstanbul Milletvekili Behiye Eker, Pendik Kaymakamı Mehmet Yıldız, AK Parti Pendik İlçe Başkanı Özer Sarıkaya, ev sahibi Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin ve eşi Mehtap Cin katıldı.
Pendik Belediyesi'nin, Anneler Günü’ne özel olarak hayata geçirdiği "Kalpten Kadraja" fotoğraf sergisinin açılışı gerçekleştirildi. Pendik Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi'nde eğitim gören özel çocuklar ve onların fedakâr annelerinin sevgi dolu bağlarını yansıtan serginin açılışına Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, İstanbul Valisi Davut Gül ve eşi Gülden Gül, AK Parti İstanbul Milletvekili Behiye Eker, Pendik Kaymakamı Mehmet Yıldız, AK Parti Pendik İlçe Başkanı Özer Sarıkaya, Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin ve eşi Mehtap Cin katıldı.
"Özel çocuklarımızın annelerinin emeği katbekat fazladır"
Törende konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş: "Pendik Belediyemizin çok kıymetli bir eserini açmış bulunmaktayız. Bugün anneler günü. Başkanımız bir yandan üreten kadınları destekleyen bir pazar açarken diğer yandan da emekleri hiçbir şekilde ödenemeyen özel çocuklarımızın annelerine yönelik çok güzel bir sergi açmış. Böylelikle hem çocuklarımızı hem de annelerimizi onurlandırdı. Hakikaten hiçbir annenin emeğinin karşılığı yoktur fakat özel çocuklarımızın annelerinin emeği katbekat fazladır. O yüzden onlara ne kadar teşekkür etsek azdır. Ben tekrardan saygıdeğer başkanımız Ahmet Cin’e ve bütün ekibine bu güzel eseri ortaya koyduğu için çok teşekkür etmek istiyorum. Bütün annelerimizin anneler gününü kutluyorum." şeklinde konuştu.
Annelerinin sevgi dolu anları objektiflere yansıdı
Sergide, Pendik Engelsiz Yaşam Merkezi’nde eğitim gören 45 özel çocuk ile annelerinin sevgi dolu anları objektiflere yansıdı. "Kalpten Kadraja" sergisi, sadece bir sanat etkinliği olmanın ötesinde, özel çocukların ve annelerinin yaşamlarına dair toplumsal farkındalık oluşturmayı amaçlıyor. Sergi, 12 Mayıs Pazartesi gününe kadar Pendik Atatürk Kültür Merkezi’nde ziyaret edilebilecek.