KAMUDA TASARRUF DÖNEMİ BAŞLADI 500 MAKAM ARACI SATIŞA ÇIKTI

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Kamudaki tasarruf tedbirlerinin uygulanması için harekete geçti. Şimşek tasarruf tedbirleri kapsamında kamuda kullanılan makam araçlarının satışı için düğmeye bastı.

 

Buna göre, ilk etapta kamunun kullanımındaki araçlar etap etap tasfiye edilecek. Bakan Şimşek’in talimatı ile 500 araç satışa çıkarıldı. İkinci aşamada ise 1.000 araçlık bir tasfiye listesi hazırlandı.

İkinci aşamada ise 1.000 araçlık bir tasfiye listesi hazırlandı. Maliye Bakanlığı kaynakları, kamudaki araç satışı ve tasfiyesinin bu sayılarla sınırlı kalmayacağını, etap etap devam edeceğini kaydetti.

Makam aracı kullanacak kadrolar yeniden belirlenecek. Üst düzey bürokraside, bazı pozisyonlardaki makam aracı uygulamasına son verilecek. Doğrudan makama tahsisli araçların listesi de belirlenerek, yeni planlama yapılacak.

Kamu İdarelerinde 115 bin Araç Bulunuyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı verilerine göre, merkezî yönetim kapsamındaki kamu idarelerinin mülkiyetinde 115 bin 904 adet taşıt bulunuyor. Bu taşıtların 72 bin 373’ü savunma ve güvenlik, 9.973’ü sağlık, 8.136’sı tarım ve ormancılık, 7.579’u eğitim, 4.772’si adalet, 13 bin 71’i ise diğer idari hizmetlerde kullanılıyor.

 

MHP İSTANBUL İL BAŞKANI VOLKAN YILMAZ:''PENDİK'İN SORUNLARINI MUHTARLARIMIZLA ÇÖZECEĞİZ''
KARTAL'DA SEMT PAZARLARINDA GÜVENLİ ALIŞVERİŞ DÖNEMİ
TUZLA'DA ÇOCUKLAR SİNEMA VE TİYATROYA DOYACAK
SUÇA SÜRÜKLENEN ÇOCUKLAR İÇİN YENİ DÜZENLEME:15-18 YAŞA AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET YOLU
AHBAP SORUŞTURMASINDA İKİNCİ DALGA OPERASYONU:MİLYON BAĞIŞ VE SAHTE FATURA VURGU NETLEŞTİ NU
PESİAD'DAN İTO BAŞKANI ŞEKİP AVDAGİÇ'E TAM DESTEK!
PENDİK'TE KORUYUCU AİLELERE ANLAMLI BULUŞMA:''GÖNÜLLERİNİ VE YUVALARINI AÇTILAR''
PENDİK’TEKİ KAMU OKULLARI YENİ EĞİTİM DÖNEMİNE HAZIRLANIYOR
TUZLA BELEDİYESİ'NDEN LGS ÖĞRENCİLERİNE TERCİH DESTEĞİ
KARTAL'DA ZARLAR DOSTLUK İÇİN ATILDI