KARŞILIKSIZ ÇEKTE HAPİS CEZALARININ KALDIRILMASI İSTENDİ

AK Parti karşılıksız çek ödemelerinden doğan hapis cezalarına çözüm üretmek için yeni düzenlemeye gidiyor. Binlerce esnafın mağduriyetine yol açan hapis cezaları gündeme alınarak masaya yatırıldı.

.AK Parti tarafından gündeme alınan karşılıksız çekten doğan hapis cezalarına yeni bir formül aranıyor.

.AK Parti kurmayları tarafından yapılan toplantıda ödeme güçlüğü çeken esnafların karşılıksız çek nedeniyle hapis cezası almasının doğru olmadığı belirtilirken kalan borçların alacaklılara  ödenemeyeceği vurgusu yapıldı. Çeklerden doğan hapis cezalarına başka bir formül bulunmasını isteyen AK Parti kurmayları kamuoyunda oluşan beklentilerin görmezden gelinemeyeceğine hem fikir oldular. 

Çeki karşılıksız çıkana bin 500 güne kadar para cezası veriliyor. Bu da ödenmezse çek sahibi, 3 yıla kadar hapisle karşı karşıya kalıyor.

KYK BORCU OLAN ÖĞRENCİ SAYISI 5 MİLYONA ULAŞTI
AK Parti toplantıda KYK borçlarından doğan kredilerin ödenemeyecek boyutta olduğunu belirterek yasal işlem başlatılan 280 bin yeni mezunla ilgili yasal bir düzenlemenin yapılması gerektiğini ifade ettiler.

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN:'''NİCE BADİRELER ATLATTIK ZALİMLER KARŞISINDA DİZ ÇÖKMEDİK''
CHP'DEN TARTIŞMA YARATAN LGS SINAVLARINA İLİŞKİN SUÇ DUYURUSU
AB'DEN TÜRK VATANDAŞLARINA SCHENGEN VİZESİ KARARI
İBB'YE YENİ OPERASYON: 18 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI VERİLDİ
HAVA SICAKLIKLARINDA KIRMIZI ALARM: SAAT 11-17 ARASI DIŞARI ÇIKMAYIN!
FATİH ALTAYLI'YA 5 YIL HAPİS CEZASI İSTENİYOR
HAKMAR'IN SAHİBİ TÜM MAL VARLIKLARINI FETÖ'YE BIRAKMIŞ
CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL KARTAL MİTİNGİNDE HALKA SESLENDİ
VELİBABA'DA YENİ İMAR MÜJDESİ
FALADDİN VE BİNNAZ'A SORUŞTURMA MAL VARLIKLARINA EL KONULDU