KARTA KADIN MECLİSİ'NDE GÖREV DEĞİŞİMİ

Kartal Belediyesi’nin toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadın hakları konusunda attığı önemli adımlardan biri olan Kadın Meclisi'nde görev değişimi gerçekleştirildi.

Kartallı kadınların demokratik, özgür ve doğrudan katılımına dayanan Kartal Kadın Meclisi’nin son oturumu Kartal Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına denk getirilen toplantıda başkan, katip üyeler ve komisyonlar yeniden belirlendi.

Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen Kadın Meclisi’ne, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Dilek Kars, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Deniz Karacan, Kartal Belediyesi Meclisi üyeleri, Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları üyeleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan oturumda, kadınların sorunlarını çözmek için daha önceden oluşturulan komisyonların raporları okundu. Komisyon başkanları sırayla kürsüye gelerek geçtiğimiz dönemde gerçekleştirilen etkinliklerle ve çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Raporların okumasının ardından yönetmelik gereği 2025-2026 dönemi Kadın Meclisini yönetmek üzere en çok yaş almış meclis üyesi Ömür Semra Yılmaz’ı Meclis Başkanlığı’na en genç üyelerden Burcu Zipve, Seval Kaya katip üyeler olarak meclis kürsüsüne davet etti. Hemen akabinde yapılan oylama ile Kadın Meclisi’nin yeni yönetimi olarak seçildi. Oylamada ayrıca meclis başkan vekili ve komisyon başkanları ile üyeler yeniden belirlendi.

Yeni başkan Ömür Semra Yılmaz’ın selamlama konuşmasının ardından Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Dilek Kars, kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasında Cumhuriyetin sadece bir yönetim biçimi değil, bir yaşam felsefesi olduğunu kaydeden Kars, Kartal Kadın Meclisi’nin de geçmişten gelen Cumhuriyet mirasının devamı olduğunu söyledi. Geçmiş dönem emek veren isimlere teşekkür eden Kars, Cumhuriyetin aynı zamanda kadınların özgürlüğüne büyük katkı sağladığını belirterek yeni dönemin hayırlı olmasını diledi.

 

BAŞKAN AHMET CİN ''GELENEKSEL SANATÇILAR BULUŞMASI'NA KATILAN SANATÇILARI AĞIRLADI
ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ^'NDE DÖNEM SONA ERDİ: SAYIŞTAY RAPORLARI VE REKTÖRLÜK YARIŞI GÜNDEMDE
EKREM İMAMOĞLU'NA 2 YIL 1 AY HAPİS CEZASI VE SİYASİ YASAK KARARI
PENDİK'TE MİNİBÜSLERDE POS DÖNEMİ TEMASSIZ ÖDEME BAŞLADI
ERSİN ÇAKIR'A PENDİK BELEDİYE MECLİSİNDE ÖNEMLİ GÖREV:GRUP BAŞKAN VEKİLİ OLDU
BAŞKAN AHMET CİN:'' EĞİTİME 700 MİLYON DESTEK VERDİK''
AKTİF YAŞ AL MERKEZİ ÜYELERİ BİLİM ÜMRANİYE’DE KEÇE ATÖLYESİNE KATILDI
MALTEPE'DE KİRACI DEHŞETİ:EV SAHİBİ ÇİFT HAYATINI KAYBETTİ AVUKAT AĞIR YARALI
BAKAN KURUM'DAN İSTANBUL'A KİRALIK KONUT MÜJDESİ: KİRALAR 10 BİN TL'DEN BAŞLIYOR
YÖK'TEN AKADEMİSYENLERE SOSYAL MEDYA YASAĞI:''ESNAFLIK SAYILDI''