KARTA KADIN MECLİSİ'NDE GÖREV DEĞİŞİMİ

Kartal Belediyesi’nin toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadın hakları konusunda attığı önemli adımlardan biri olan Kadın Meclisi'nde görev değişimi gerçekleştirildi.

Kartallı kadınların demokratik, özgür ve doğrudan katılımına dayanan Kartal Kadın Meclisi’nin son oturumu Kartal Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına denk getirilen toplantıda başkan, katip üyeler ve komisyonlar yeniden belirlendi.

Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen Kadın Meclisi’ne, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Dilek Kars, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Deniz Karacan, Kartal Belediyesi Meclisi üyeleri, Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları üyeleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan oturumda, kadınların sorunlarını çözmek için daha önceden oluşturulan komisyonların raporları okundu. Komisyon başkanları sırayla kürsüye gelerek geçtiğimiz dönemde gerçekleştirilen etkinliklerle ve çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Raporların okumasının ardından yönetmelik gereği 2025-2026 dönemi Kadın Meclisini yönetmek üzere en çok yaş almış meclis üyesi Ömür Semra Yılmaz’ı Meclis Başkanlığı’na en genç üyelerden Burcu Zipve, Seval Kaya katip üyeler olarak meclis kürsüsüne davet etti. Hemen akabinde yapılan oylama ile Kadın Meclisi’nin yeni yönetimi olarak seçildi. Oylamada ayrıca meclis başkan vekili ve komisyon başkanları ile üyeler yeniden belirlendi.

Yeni başkan Ömür Semra Yılmaz’ın selamlama konuşmasının ardından Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Dilek Kars, kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasında Cumhuriyetin sadece bir yönetim biçimi değil, bir yaşam felsefesi olduğunu kaydeden Kars, Kartal Kadın Meclisi’nin de geçmişten gelen Cumhuriyet mirasının devamı olduğunu söyledi. Geçmiş dönem emek veren isimlere teşekkür eden Kars, Cumhuriyetin aynı zamanda kadınların özgürlüğüne büyük katkı sağladığını belirterek yeni dönemin hayırlı olmasını diledi.

 

KARTAL CUMHURİYET'İN 102. YILINDA TEK YÜREK OLDU
CHP PENDİK İLÇE BAŞKANI NİYAZİ GÜNERİ:'' CUMHURİYET BİZİMDİR BİZİM KALACAK
KARADAĞ'DAN TÜRK VATANDAŞLARINA VİZE ZORUNLULUĞU BAŞLADI
CUMHURİYET'İN 102. YILINDA KADINLARIN ''İLK''LERİ KARTAL'DA SANATLA BULUŞTU
GEBZE'DE ÇÖKEN BİNADA 4 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI'NDA MÜTHİŞ GERİ DÖNÜŞ:PENDİKSPOR 2-0'DAN GELDİ TURLADI!
KARTA KADIN MECLİSİ'NDE GÖREV DEĞİŞİMİ
HKP'DEN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI'NIN 102. YIL DÖNÜMÜNDE BEŞİKTAŞ MEYDANINDA AÇIKLAMA
CUMHURİYET'İN 102.YILINDA ÜNVERSİTELİLER YÜRÜYOR
PENDİK’TE 102 METRELİK TÜRK BAYRAĞI İLE CUMHURİYET KUTLAMASI