KARTAL BELEDİYESİ DEPREMZEDE KADINLARIN İHTİYAÇLARI İÇİN SEFERBER OLDU

Kartal Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, deprem bölgesinde yaşayan kadınların büyük ihtiyaç duyduğu iç çamaşırı yetersizliğini çözmek için yeni bir adım attı.

 

Çadırlarda ve konteynerlerde kalanların ve özellikle kadınların yaşadığı hijyen problemlerinin başında gelen iç çamaşırı sorunu için hareke geçen Kartal Belediyesi, Kartallı gönüllü kadınların da desteği ile atölye çalışması başlattı.

Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde hazırlanan atölyede hünerlerini ortaya döken Kartallı kadınlar, iç çamaşırı dikmeye başladı.

El emeği ile üretilen farklı bedenlerdeki iç çamaşırları için kumaş tedarikini gerçekleştiren Kartal Belediyesi, üretimi tamamlanan iç çamaşırı paketlerini yine deprem bölgesinde faaliyet gösteren Kartal Belediyesi ekipleri aracılığı ile ihtiyaç sahipleri kadınlara ulaştıracak.

Kartal Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Deniz Karacan, Kartallı kadınların deprem bölgesinde yaşayan kadınların sorunlarına duyarlı olduğunu belirterek çamaşır yıkamanın sorun olduğu bölgede hijyen sorunu yaşanmaması için bol miktarda iç çamaşırı talebi gelmesi üzerine harekete geçtiklerini ifade etti.

Kartallı gönüllü kadınların kesip biçerek diktikleri el emeği iç çamaşırlarından olabildiğince çok üreterek deprem mağduru kadınlara ulaştıracaklarını kaydeden Karacan, böylece hem daha az maliyet ile deprem mağdurlarına elzem olan bir konuda yardım ettiklerini hem de Kartallı kadınların dayanışma ruhunu ortaya koyduklarını söyledi

CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL KARTAL’DA TOPLU AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI
TFF'DEN BAHİS ŞOKU:314 ANTRENÖRE MEN CEZASI
TÜRK-İŞ OCAK AYI VERİLERİNİ AÇIKLADI: YOKSULLUK SINIRI 100 BİN TL BARAJINI AŞTI
RESTORANLARDA KUVER VE SERVİS ÜCRETLERİ YASAKLANDI
PENDİK BELEDİYESİ, AFET VE ARAMA KURTARMA FARKINDALIK EĞİTİMLERİNE DEVAM EDİYOR
PENDİK'TE MÜBADELENİN 103. YILINA ÖZEL ANLAMLI KONSER
BAŞKAN İSMET YILDIRIM TENEFFÜSTE ÖĞRENCİLERİN SEVİNCİNE ORTAK OLDU
AKOM'DAN KAR YAĞIŞI UYARISI
LOJİSTİK KURYE SEKTÖRÜNDE 69 YAŞ DÖNEMİ BAŞLIYOR
KARTAL BELEDİYESİ GENÇLİK MECLİSİ 2026 YILININ İLK TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ