KARTAL BELEDİYESİ VE İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ İŞ BİRLİĞİ İLE ''EVLİLİK OKULU'' YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR

Kartal Belediyesi ve İstanbul Gedik Üniversitesi'nin iş birliği ile düzenlediği ‘Evlilik Okulu’ adlı eğitim programı devam ediyor.

 

4 hafta boyunca haftada bir gün uzman eğitmenler eşliğinde devam eden eğitimde evlilik ve evlilik süreçlerinin yanı sıra aile hayatına yönelik bilgiler aktarılıyor. Kartal Belediyesi Yalı-Yunus-Topselvi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programın 2. haftasında da yoğun bir katılım sağlandı.

Kadın Sağlığı ve Aile Hayatında İletişim Konuları Öne Çıktı

Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Dilek Kars, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Deniz Karacan ile Kartal Belediyesi meclis üyelerinin de katıldığı bu haftaki eğitimde; özellikle evlilik öncesinde kadınların dikkat etmesi gereken sağlık konuları ve aile hayatında iletişim becerileri üzerinde duruldu. Kadın doğum uzmanları, evlilik sürecinde sağlık konularına dair önemli bilgileri katılımcılarla paylaştı. Ayrıca, evlilikte iletişim ve yaşam becerileri, sevgi dilleri ile öfke kontrolü gibi aile içi ilişkilerin sağlıklı şekilde sürdürülebilmesi için temel bilgilere yer verildi.

Hukuki ve Psikolojik Konulara Da Değiniliyor

Programın bir diğer dikkat çeken kısmı ise, aile hukuku ve medeni kanun çerçevesinde aile yapısının ele alınması oldu. Uzmanlar, aile içindeki sınırların belirlenmesi ve evlilik çatışmalarına sebep olabilecek faktörlerin nasıl yönetileceği konusunda katılımcılara bilgi sundu. Aile planlaması, öfke kontrolü ve stres yönetimi gibi önemli başlıklarla katılımcılar, evlilik yolculuklarında karşılaşabilecekleri zorluklara karşı bilinçlendirildi. Program, iki hafta daha devam edecek ve daha bir çok önemli konuya ışık tutmayı sürdürecek.

“TOPKAPI 2” SERGİSİ KAPILARINI AÇTI
KARTAL BELEDİYESİ ASRIN FELAKETİNİ UNUTMADI
ZEYDAN KARALAR TAHLİYE SONRASI DEPREM ŞEHİTLERİNİ ANDI
PENDİK’TE ATA SPORU OKÇULUK OKULLARLA BULUŞUYOR
BAŞKAN İSMET YILDIRIM HEKİMBAŞI SPOR KÖYÜ ŞANTİYESİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN 6 ŞUBAT DEPREMİ MESAJI:''SÖZÜMÜZÜ TUTTUK''
6 ŞUBAT DEPREMİNİN DİNMEYEN ACISI: ÜÇ YIL GEÇTİ KALPLER HALA ENKAZ ALTINDA
6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN YIL DÖNÜMÜNDE TATBİKAT YAPTILAR
ADNAN KAHVECİ VEFATININ 33. YIL DÖNÜMÜNDE KABRİ BAŞINDA ANILDI
KARTAL BELEDİYESİ'NDE ''EVLİLİK OKULU'' EĞİTİMLERİ BAŞLADI