KARTAL BELEDİYESİ VE MALTEPE ÜNİVERSİTESİ'NDEN ÖRNEK PROJE

Kartal Belediyesi Kreş Müdürlüğü ile Maltepe Üniversitesi depremzede ailelerin çocuklarına yönelik anlamlı bir proje gerçekleştirdi.

 

“Depremzede Çocukların Okula Uyum Süreçleri” adını taşıyan proje ile depremden sonra Kartal’da ikamet etmeye başlayan 86 ailenin evleri ziyaret edildi ve 3-6 yaş arası çocukların yaşadıkları travmayı oyun ile atlatabilmeleri için çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

Maltepe Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencilerinin gönüllü olarak destek verdikleri proje için Kartal Belediyesi meclis salonunda bir teşekkür belgesi takdim töreni gerçekleştirildi.

Törene Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Tozkoparan’ın yanı sıra Kartal Belediyesi Meclis Üyesi Yusuf Altay, Maltepe Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Müdürü Şener Odabaşoğlu, Kartal Belediyesi Kreş Müdürü Hilal Kıraç, kreş öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.

Etkinlikte Maltepe Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü Öğretim Üyesi Uzman Psikolog Didem Enerem proje ile ilgili katılımcıları detaylı bir şekilde bilgilendirdi.

Enerem’in konuşmasının ardından depremzede aileleri gönüllü olarak ziyaret eden Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencilerinden Ayşenur Kavun ise çocuklarla ilgili deneyimlerini ve onların travmadan etkilenme süreçleri ile ilgili tanıklıklarını paylaştı. 

Depremzede bir annenin de çocuklarının depremde yaşadığı travma ve sonrası ile ilgili bilgiler verdiği etkinlik, gönüllü öğrencilere teşekkür belgelerinin takdim edilmesi ile sona erdi.

KARTAL BELEDİYESİ KREŞLERİNDE BİLİM ŞENLİĞİ HEYECANI
11. KİTAP FUARI PENDİK'TE KAPILARINI AÇIYOR
KURTLAR VADİSİ PUSU'YA KAŞİF KOZİNOĞLU SORUŞTURMASI
ÜMRANİYE’DE PARKLAR PIRIL PIRIL
MHP PENDİK İLÇE BAŞKANI MUHARREM KIR MİNİBÜS KOLTUĞUNA GEÇTİ ESNAFIN SORUNLARINI DİNLEDİ
AK PARTİ KARTAL İLÇE BAŞKANI HAYDAR GÖKSOY VE YÖNETİMİ İLÇE EMNİYET MÜDÜRÜNÜ ZİYARET ETTİ
PENDİK MİLLET BAHÇESİ ''UÇURTMALAR VURULMASIN GÖKYÜZÜ ÇOCUKLARA KALSIN'' ETKİNLİĞİNE EV SAHİPLİĞİ YAPTI
YEREL EKONOMİYE CAN SUYU:28.İŞ'TE PENDİK BULUŞMALARI BAŞLADI
CHP PENDİK İLÇE BAŞKANLIĞI'NA ABİDİN EKREN ATANDI
GIDA MANİPÜLASYONUNA DEV OPERASYON: 41 TEDARİKÇİ YÖNETİCİSİNE GÖZALTI KARARI