KARTAL BELEDİYESİ'NDEN ATIK YAĞ GETİREN VATANDAŞLARA MEDİKAL MASKE

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in çevreci çalışmaları ile “Yeşil Belediye İlkelerine” en uygun belediye karnesine sahip olan Kartal Belediyesi, çevre konusundaki öncü çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün hayata geçirdiği geri dönüşüm projesi ile Kartallı vatandaşlara, belediye görevlilerine teslim ettikleri atık yağ miktarına göre medikal maske hediye ediliyor.

“Çevreni Koru Kendini Koru” adıyla düzenlenen ve 1 Ekim’de başlayan kampanya, 5 Haziran 2021 yılına kadar devam edecek. Buna göre Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne 5 litre atık yağ teslim eden vatandaşlara, 10 adet medikal maske hediye edilecek.

“Duyarlı Tüm Komşularımı Doğaya Sahip Çıkmaya Davet Ediyorum”

Evsel ve sanayi kaynaklı atık yağların, hem insan sağlığına hem de doğaya ciddi şekilde zarar verdiğini belirten Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, “Atık yağların geri kazanımı noktasında bilinçlendirici çalışmalar ve kampanyalar düzenleyerek, toksik özelliğe sahip bitkisel atık yağların yer altı sularına karışmasının ve böylece içme suyu kaynakları ile birlikte akarsu, göl ve nehir gibi su kaynaklarını kirletmesinin, suda yaşayan canlıların hayatını tehlikeye atmasının önüne geçmeye çalışıyoruz. Bu noktada her bir komşumuza da ciddi sorumluluklar düşüyor.

Evlerimizde biriktirdiğimiz atık yağların, çevre ve insan sağlığı açısından en doğru dönüşümü, yenilenebilir enerji kaynaklarına dönüşmesidir. Biz de Kartal Belediyesi olarak başlattığımız bu kampanya ile komşularımızın biriktirdiği bitkisel atık yağların geri dönüşümüne olanak sağlıyoruz. Bu amaç doğrultusunda duyarlı tüm komşularımı, daha yeşil ve sağlıklı bir gelecek için kampanyamıza katılmaya, doğaya sahip çıkmaya davet ediyorum.” dedi.

AK PARTİ İSTANBUL'DA 45 AMATÖR SPOR BRANŞININ TEMSİLCİSİ İLE BİR ARAYA GELDİ
KARTAL BELEDİYESİ KREŞLERİNDE BİLİM ŞENLİĞİ HEYECANI
11. KİTAP FUARI PENDİK'TE KAPILARINI AÇIYOR
KURTLAR VADİSİ PUSU'YA KAŞİF KOZİNOĞLU SORUŞTURMASI
ÜMRANİYE’DE PARKLAR PIRIL PIRIL
MHP PENDİK İLÇE BAŞKANI MUHARREM KIR MİNİBÜS KOLTUĞUNA GEÇTİ ESNAFIN SORUNLARINI DİNLEDİ
AK PARTİ KARTAL İLÇE BAŞKANI HAYDAR GÖKSOY VE YÖNETİMİ İLÇE EMNİYET MÜDÜRÜNÜ ZİYARET ETTİ
PENDİK MİLLET BAHÇESİ ''UÇURTMALAR VURULMASIN GÖKYÜZÜ ÇOCUKLARA KALSIN'' ETKİNLİĞİNE EV SAHİPLİĞİ YAPTI
YEREL EKONOMİYE CAN SUYU:28.İŞ'TE PENDİK BULUŞMALARI BAŞLADI
CHP PENDİK İLÇE BAŞKANLIĞI'NA ABİDİN EKREN ATANDI