KARTAL BELEDİYESİ'NDEN ÇALIŞANLARA ALZHEİMER SEMİNERİ

Kartal Belediyesi’nde görev yapan çalışanlara yönelik 2022 yılı boyunca düzenlenen sağlık eğitimleri; 21 Eylül Dünya Alzheimer Farkındalık Günü kapsamında Uzm. Dr. Güldeniz Çetin tarafından verilen "Alzheimer Semineri” ile devam etti.

 

İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü ile Sağlık Müdürlüğü’nün koordine ettiği; Kartal Kızılay Hastanesi işbirliği ile gerçekleşen eğitimde Alzheimer hastalığı ve evreleri ile ilgili bilgiler verildi. Uzman Doktor Güldeniz Çetin, hastalıkla ilgili yapılan tedavileri ve Alzheimer’a yakalanmamak için yapılabilecek önlemleri aktardı.

Hastalığın; başlangıç, orta ve ileri olmak üzere 3 seviyesi bulunduğunu belirten Çetin, Alzheimer’ın; yaş, damar hastalıkları, travma, obezite, sigara, yetersiz beslenme, depresyon, düzensiz uyku ve ailede Alzheimer geçmişi gibi pek çok nedenden beslendiğini söyledi. Hastalığının ilaç tedavisi ile yavaşlatılabildiğini belirten Çetin, B12 vitamini almak, spor yapmak, sigarayı bırakmak, D vitamini almak ve beyin egzersizleri yaparak stresten uzak durmanın Alzheimer hastalığına yakalanma riskini azalttığını belirtti. Sunumunu kısa filmler ile zenginleştiren Doktor Çetin seminerin sonunda da soruları yanıtladı.

KARTAL BELEDİYESİ KREŞLERİNDE BİLİM ŞENLİĞİ HEYECANI
11. KİTAP FUARI PENDİK'TE KAPILARINI AÇIYOR
KURTLAR VADİSİ PUSU'YA KAŞİF KOZİNOĞLU SORUŞTURMASI
ÜMRANİYE’DE PARKLAR PIRIL PIRIL
MHP PENDİK İLÇE BAŞKANI MUHARREM KIR MİNİBÜS KOLTUĞUNA GEÇTİ ESNAFIN SORUNLARINI DİNLEDİ
AK PARTİ KARTAL İLÇE BAŞKANI HAYDAR GÖKSOY VE YÖNETİMİ İLÇE EMNİYET MÜDÜRÜNÜ ZİYARET ETTİ
PENDİK MİLLET BAHÇESİ ''UÇURTMALAR VURULMASIN GÖKYÜZÜ ÇOCUKLARA KALSIN'' ETKİNLİĞİNE EV SAHİPLİĞİ YAPTI
YEREL EKONOMİYE CAN SUYU:28.İŞ'TE PENDİK BULUŞMALARI BAŞLADI
CHP PENDİK İLÇE BAŞKANLIĞI'NA ABİDİN EKREN ATANDI
GIDA MANİPÜLASYONUNA DEV OPERASYON: 41 TEDARİKÇİ YÖNETİCİSİNE GÖZALTI KARARI