KARTAL BELEDİYESİ'NDEN DEPREMZEDE ÖĞRENCİLERE MORAL GEZİSİ

Kartal Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen ve Kartal’da eğitim hayatına devam eden öğrenciler için bir dizi gezi turu düzenledi

 Orman Haftası ve Dünya Su Günü kapsamında düzenlenen gezilerde depremzede öğrenciler biraz olsun moral bulurken, aynı zamanda Kartallı arkadaşlarıyla birlikte yeni bilgiler öğrendi.

Belediyenin düzenlediği geziler İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından organize edildi. Gezilerin ilki Çavuşoğlu Ortaokulu’nda öğrenim gören öğrenciler için düzenlendi.

21-26 Mart Orman Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikte öğrenciler, Ataşehir’de bulunan Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi’ni ziyaret etti. Rehber öğretmen tarafından tüm bitkilerin doğal yapıları, büyüme ve gelişme aşamaları ile endemik türler gibi birçok bilgi, öğrencilere yerinde aktarıldı.

Büyük bir alanda hayvanlar ve bitkilerin iç içe bulunduğu botanik bahçesinde gezen çocuklar keyifli bir gün yaşadı.

İkinci gezi ise 22 Mart Dünya Su Günü dolayısıyla Tuzla’da bulunan ViaSea Akvaryum’da gerçekleşti. Kartal Cevizli Ortaokulu’nda eğitim gören depremzede öğrenciler ve Kartallı okul arkadaşları, akvaryum gezisiyle birlikte su altı yaşamını yakından inceleme fırsatı yakaladı.

Dünya Su Günü’ne Özel Panel Düzenlendi

Kartal Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinliklerin bir diğeri ise Dünya Su Günü paneli oldu. Yüksel-İlhan Alanyalı Fen Lisesi’nin konferans salonunda gerçekleşen panele öğrencilerin ilgisi yoğun oldu.

Panelde ses sanatçısı, çevre aktivisti Zeliha Sunal ve TÜÇEM (Çevre Eğitimi ve Atık Yönetimi Derneği) Başkanı Aynur Acar konuşmalarını gerçekleştirdi.

Fen lisesi öğrencilerinin de yaptıkları çalışmaları anlattıkları etkinlik, iki saat sürdü. Etkinlik boyunca Dünya Su Günü özelinde konuşularak; küresel ısınma, çevre kirliliği ve sıfır atık gibi konular ele alındı.

Panelin sonunda Kartal Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Dr. Dilek Kars tarafından katılımcılara plaket takdimi gerçekleştirildi.

 

ÜMRANİYE’DE GELENEKSEL BOĞAZ MEZUNİYETİ BU YIL DA BİNLERCE ÖĞRENCİYİ AĞIRLADI
İŞ’TE PENDİK BULUŞMALARI’NIN 27.Sİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
PENDİK'TE DÜNYA KUPASI COŞKUSU SAHİL MEYDANI'NDA KURULACAK DEV EKRANLA YAŞANACAK
KARTAL BELEDİYESİ'NDEN HALK SAĞLIĞI İÇİN UÇUN VE LARVAYA KARŞI ETKİN MÜCADELE
SİLİVRİ BELEDİYE BAŞKANI BORA BALCIOĞLU VE 9 KİŞİ TUTUKLANDI
BEYLİKDÜZÜ BELEDİYESİ'NE İSKAN OPERASYONU: 27 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
YAĞMUR SUYU KANALI ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ SÜRÜYOR
TİCARET BAKANI ÖMER BOLAT’TAN PENDİK BELEDİYESİNE ZİYARET
KIZILCIK ŞRBETİ'NİN GENÇ OYUNCUSU ECE İRTEM KALP KRİZİ SONUCU HAYATINI KAYBETTİ
TUZLA'DA DEV ORGANİZASYON İÇİN HAZIRLIKLAR AŞLADI:DRAGON BOT HEYECANI GERİ DÖNÜYOR