KARTAL BELEDİYESİ'NDEN FARKINDALIK YARATAN İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ SEMİNERİ

Kartal Belediyesi, ilçe genelinde uygulanan çevre dostu projelerine bir yenisini daha ekledi.

Kartal Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından, ‘Eğiticinin Eğitimi- İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Semineri’ düzenlendi. Farkındalık yaratmak ve çevre bilincini geliştirmek amacıyla düzenlenen seminerde, iklim değişikliği ve sıfır atık yönetimi (ambalaj atıkları, tekstil atıkları, bitkisel atık yağlar, atık piller, elektrikli ve elektronik atıklar) konularında öğretmenlere bilgilendirme yapıldı.

Kartal Belediyesi Ekolojik Pazar Etkinlik Çadırı’nda düzenlenen seminere, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Dilek Kars, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Ali Kemal Özdemir ile çok sayıda firmanın temsilcisi ile Kartal Belediyesi kreş öğretmenleri katıldı.

Seminerde, farklı firmalarda görev alan deneyimli konuşmacılar, katılımcılara iklim değişikliği ve sıfır atık konularında bilgi ve deneyimlerini aktardı. Konuşmacılar, sürdürülebilirlik ve çevre bilincinin önemine vurgu yaparak, bu konuda atılacak adımların iş dünyasında ve günlük yaşamda nasıl etkili olabileceğinin altını çizdi. Projenin bilinç oluşturmak adına önemli olduğu ve değişimin farkındalıkla başladığı üzerinde durulurken, Kartal Belediyesi’nin sürdürülebilir bir gelecek için her kesimi bilinçlendirmek ve çevre dostu alışkanları teşvik etmek amacıyla yürütüldüğü belirtildi. Katılımcıların interaktif bir şekilde sorularını ilettiği seminerde, çevre sorunlarına karşı çözüm odaklı bir yaklaşımın benimsenmesinin önemine dikkat çekildi.

“İklim değişikliği tüm dünyanın ortak meselesidir.”

Seminerde konuşan Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Dilek Kars, “Günümüzde karşı karşıya kaldığımız çevresel sorunlar, hepimizin bilincini zorlamaktadır. İklim değişikliği ve atık sorunları sadece bir bölge veya ülkenin değil, tüm dünyanın ortak meselesidir. Bu nedenle, bu seminerde bir araya gelerek çözüm yollarını ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakma sorumluluğumuzu konuşmak önemlidir. Sürdürülebilirlik ve çevre bilinci, belediyemizin temel prensiplerinden biridir. Bu konuda yürüttüğümüz projelerle hem Kartal’ın hem de genel anlamda ülkemizin çevresel kalitesini artırmayı hedefliyoruz. Siz değerli katılımcıların da desteğiyle bu hedeflere ulaşmak adına daha da güçleniyoruz. Unutmamalıyız ki, değişim farkındalıkla başlar. Bu seminerde edindiğimiz bilgileri günlük yaşantınıza entegre ederek çevre dostu alışkanlıklar kazanabilir, çevremizi koruyabilir ve gelecek nesillere temiz bir dünya bırakabiliriz. Sizlerle birlikte daha yeşil ve sürdürülebilir bir Kartal için çalışmaktan gurur duyuyorum. Bu seminerin çevre bilinci konusundaki duyarlılığımızı artırarak, birlikte daha güzel bir geleceğe adım atmamıza vesile olmasını diliyorum.”

BDDK'DAN KREDİ LİMİTLERİNE NEŞTER: KİMLER ETKİLENECEK?
KARTAL’DA KADINLAR YEREL YÖNETİMDE SÖZ SAHİBİ
ANAHTAR PARTİ'DEN KADIN GÜCÜ:PENDİK'TE EĞİTİM VE KATILIM SEFERBERLİĞİ
ÜMRANİYE BELEDİYESİ SPOR KULÜBÜ’NDEN TÜRKİYE ŞAMPİYONASI’NDA ÇİFTE ALTIN
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN PENDİK BELEDİYE BAŞKANI AHMET CİN’İ KABUL ETTİ
CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL KARTAL’DA TOPLU AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI
TFF'DEN BAHİS ŞOKU:314 ANTRENÖRE MEN CEZASI
TÜRK-İŞ OCAK AYI VERİLERİNİ AÇIKLADI: YOKSULLUK SINIRI 100 BİN TL BARAJINI AŞTI
RESTORANLARDA KUVER VE SERVİS ÜCRETLERİ YASAKLANDI
PENDİK BELEDİYESİ, AFET VE ARAMA KURTARMA FARKINDALIK EĞİTİMLERİNE DEVAM EDİYOR