KARTAL BELEDİYESİ’NDEN GÜVENLİ VE DÜZENLİ ÇEVRE İÇİN METRUK YAPI ÇALIŞMASI

Kartal Belediyesi, ilçede güvenliği ve çevre düzenini tehdit eden metruk yapıların tespiti ve yıkımı için kapsamlı çalışmalarına devam ediyor.

 

Mahalle Mahalle Metruk Yapılar Tespit Edildi, Yıkım Süreçleri Başladı

Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan detaylı incelemeler sonucunda, toplam 36 metruk yapı tespit edildi. Şu ana kadar bu yapılardan 13’ünün yıkımı tamamlanarak çevrede oluşabilecek tehlikeler ortadan kaldırıldı.

Metruk yapılar, terk edilmiş halleriyle güvenlik riski oluşturmanın yanı sıra; mahallelerde olumsuz bir görüntü sergiliyordu. Bu yapılar, özellikle çocuklar ve çevrede yaşayan vatandaşlar için tehlike arz ediyordu. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Kartal’ın muhtelif yerlerinde gerçekleşen yıkım işlemlerini planlı bir şekilde ve çevreye zarar vermeden sürdürüyor. Yıkımlar sırasında çevre güvenliğini sağlamak adına gerekli tüm tedbirler alınarak, işlemler titizlikle yürütülüyor. Geriye kalan metruk yapıların yıkımlarının da hızla tamamlanması planlanıyor.

Çalışmalar 6306 Sayılı Kanun Kapsamında Yürütülüyor

Kartal Belediyesi, metruk yapıların yıkımıyla ilgili çalışmaları 6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun çerçevesinde yürütüyor. Kanuna uygun olarak riskli yapı raporu alınan metruk binalar, Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin yoğun çalışmalarıyla yıkılıyor. Bu süreçte, hem vatandaşların güvenliği, hem de çevrenin korunması öncelikli olarak ele alınıyor.

Yıkımı tamamlanan yapıların bulunduğu mahallelerde, güvenlik riski de büyük ölçüde azalmış oldu. İlçe genelindeki diğer metruk yapıların yıkımlarının da önümüzdeki günlerde tamamlanması hedefleniyor.

Mahalle sakinlerinin yaşam kalitesini artırmayı amaçlayan bu kapsamlı çalışmalar, ilçe genelinde çevre güvenliğini sağlama ve huzurlu bir yaşam ortamı oluşturma noktasında önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

 

 

RIZA AKPOLAT ÖRGÜT ÜYELİĞİNDEN BERAAT ETTİ
PENDİK'E DEV YATIRIM
ULUDAĞ ETEKLERİNDE KORKUTAN ORMAN YANGINI:3 FARKLI NOKTADA ALEVLERLE MÜCADELE
ADALET BAKANI AKIN GÜRLEK'TEN ZONGULDAK'TA MEVSİMLİK İŞÇİLERE YÖNELİK SALDIRIYA İLİŞKİN AÇIKLAMA
ORFA YAPI PENDİSKSPOR DEPLASMANDA ANTALYASPOR'U GOL DÜELLOSUNDA MAĞLUP ETTİ
BAŞKAN BİNGÖL TUZLA BELEDİYESİ'NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU
ADD'DEN NETENYAHU'YA SERT TEPKİ:SOYKIRIMCI KATİLLER İYİ BİLMELİDİR Kİ TÜRKİYE BİR ORTA DOĞU ÇADIR DEVLETİ DEĞİLDİR!
TBMM 4. YASAMA YILINI YOĞUN MESAİYLE TAMAMLADI:YARGIDAN EKONOMİYE BİRÇOK DÜZENLEME YASALAŞTI
SOSYAL MEDYADA KURALLARA UYMAYAN EMLAKÇI VE GALERİLERE DEV CEZA
BAŞKAN AHMET CİN'DEN ÜNVERSİTEYE İLK KEZ KAYIT YAPTIRACAK ÖĞRENCLERE 20 BİN TL DESTEK