KARTAL BELEDİYESİ'NDEN HALK SAĞLIĞI İÇİN UÇUN VE LARVAYA KARŞI ETKİN MÜCADELE

Kartal Belediyesi halk sağlığını korumak ve vatandaşların yaz aylarını daha huzurlu geçirmesini sağlamak amacıyla ilçe genelinde uçkun ve larva ile mücadele çalışmalarını başlattı.

Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, sivrisinek ve karasinek oluşumunu önlemek için sahada aktif olarak görev yapıyor.

Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte sineklerin üreme alanlarına yönelik önlemlerini artıran ekipler, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ilaçlama ekipleriyle koordineli şekilde hareket ediyor. Entegre Vektör Mücadelesi kapsamında yürütülen çalışmalarda, ilçe genelinde belirlenen noktalarda düzenli ilaçlama gerçekleştiriliyor.Kartal’ın 20 mahallesinde planlı şekilde sürdürülen çalışmalar kapsamında; su birikintileri, rögarlar, dere yatakları, yeşil alanlar ve sineklerin üreme riski taşıdığı noktalar ekipler tarafından titizlikle kontrol ediliyor. Karasinek ve sivrisineklerin çoğalmasını önlemek amacıyla özellikle larva dönemine yönelik koruyucu uygulamalar yapılıyor.

Planlı ve Çevre Dostu Çalışma

İlaçlama ekipleriyle koordineli olarak sürdürülecek Entegre Vektör Mücadelesi, hava sıcaklıklarının seyrine bağlı olarak eylül ayı sonuna kadar devam edecek. Genel larva mücadelesi ise halk sağlığının korunması amacıyla yıl boyunca kesintisiz sürdürülecek.Çevreye ve diğer canlılara zarar vermeyen yöntemleri tercih eden Kartal Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, biyolojik mücadeleyi esas alıyor. Teçhizatlı araçlar ve uzman ekiplerle yürütülen uygulamalarda sineklerin yumurta, larva ve ergin dönemlerine yönelik çalışmalar planlı bir şekilde yürütülüyor.

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde halk sağlığını önceleyen Kartal Belediyesi, yaz ayları boyunca ilçe genelinde ilaçlama çalışmalarını yoğun şekilde sürdürecek. Vatandaşların sağlıklı, güvenli ve huzurlu bir yaz geçirmesi amacıyla ekipler, belirlenen program doğrultusunda sahada aktif olarak görev yapmaya devam edecek.

 

                  

GIDA MANİPÜLASYONUNA DEV OPERASYON: 41 TEDARİKÇİ YÖNETİCİSİNE GÖZALTI KARARI
ÜMRANİYE’DE İLK DERS ZİLİ ÇALDI
PENDİK'TE YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TÖRENLE BAŞLADI
PENDİK'TE DEV İSTİHDAM BULUŞMASI:28.İŞ'TE PENDİK BULUŞMALARI BAŞLIYOR
3'ÜNCÜ MERCAN CAZ GÜNLERİ EZGİNİN GÜNLÜĞÜYLE SONA ERDİ
KURTLAR VADİSİ PUSU DİZİSİNDEKİ SAHNELER MERCEK ALTINDA:ÜÇ SENARİST İFADEYE ÇAĞRILDI
ERGENEKON DAVASININ FETÖ'CÜ ESKİ YARGI MENSUPLARINA İŞKENCE SUÇLAMASI:ZAMANAŞIMI KARARI KALDIRILDI
OKULLARIN AÇILMASIYLA İSTANBUL'DA TRAFİK YOĞUNLUĞU TAVAN YAPTI:18 BİN SERVİS YOLA ÇIKTI
BAŞKAN AHMET CİN ''GELENEKSEL SANATÇILAR BULUŞMASI'NA KATILAN SANATÇILARI AĞIRLADI
ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ'NDE DÖNEM SONA ERDİ: SAYIŞTAY RAPORLARI VE REKTÖRLÜK YARIŞI GÜNDEMDE