KARTAL BELEDİYESİ'NDEN KADIN İSTİHDAMINDA ENGELLERİ AŞAN EĞİTİM:''CAM TAVAN SENDROMU''

Kartal Belediyesi, çalışanlarının mesleki gelişimine katkı sunan ve toplumsal farkındalık yaratan eğitim seminerlerine devam ediyor.

 

Belediye bünyesinde düzenlenen son seminerde; iş hayatında kadınların ve belirli grupların yükselmesini engelleyen, liyakat dışı gelişen görünmez bariyerler olarak tanımlanan “Cam Tavan Sendromu” tüm detaylarıyla ele alındı.

Kartal Belediyesi, personelin hem kişisel hem de profesyonel yetkinliklerini artırmak amacıyla sürdürdüğü eğitim çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.

Acıbadem Kartal Hastanesi iş birliğiyle Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen seminerde, modern iş dünyasının en önemli yapısal sorunlarından biri olan “Cam Tavan Sendromu” masaya yatırıldı.

Eğitmen Acıbadem Kartal Hastanesi Hekimi Psikolog Senaz Altın tarafından verilen seminerin konu başlıklarını; kadınların kariyer basamaklarını tırmanırken karşılaştıkları toplumsal önyargılar, cinsiyet ayrımcılığı ve kurumsal yapılara yerleşmiş bilinçsiz bariyerler oluşturdu.

Eğitimde özellikle maaş eşitsizliği, terfi süreçlerinde önüne geçilemeyen engeller ve nitelikli çalışanların liderlik rollerinden dışlanması gibi kronikleşmiş sorunlara dikkat çekildi.

Bu görünmez engellerin aşılması noktasında çözüm önerilerinin de paylaşıldığı eğitimde; mentorluk programlarının yaygınlaştırılması, farkındalık eğitimleri, eşitlikçi işe alım politikaları, şeffaf terfi süreçleri ve esnek çalışma modellerinin kurumsal başarı ile çalışan aidiyetini artıracağı ifade edildi.

Eğitimin sonunda katılımcılar merak ettikleri konular hakkındaki soruları uzmanlara yöneltirken uzmanlar da konu özelinde cevaplarını detaylı örnekle pekiştirerek eğitim seminerine katkı sağladı.

Kartal Belediyesi, personelin gelişimine ve toplumsal eşitliğe katkı sunacak vizyoner eğitim çalışmalarına ve kurumsal iş birliklerine önümüzdeki süreçte de kararlılıkla devam edecek.

ULUDAĞ ETEKLERİNDE KORKUTAN ORMAN YANGINI:3 FARKLI NOKTADA ALEVLERLE MÜCADELE
ADALET BAKANI AKIN GÜRLEK'TEN ZONGULDAK'TA MEVSİMLİK İŞÇİLERE YÖNELİK SALDIRIYA İLİŞKİN AÇIKLAMA
ORFA YAPI PENDİSKSPOR DEPLASMANDA ANTALYASPOR'U GOL DÜELLOSUNDA MAĞLUP ETTİ
BAŞKAN BİNGÖL TUZLA BELEDİYESİ'NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU
ADD'DEN NETENYAHU'YA SERT TEPKİ:SOYKIRIMCI KATİLLER İYİ BİLMELİDİR Kİ TÜRKİYE BİR ORTA DOĞU ÇADIR DEVLETİ DEĞİLDİR!
TBMM 4. YASAMA YILINI YOĞUN MESAİYLE TAMAMLADI:YARGIDAN EKONOMİYE BİRÇOK DÜZENLEME YASALAŞTI
SOSYAL MEDYADA KURALLARA UYMAYAN EMLAKÇI VE GALERİLERE DEV CEZA
BAŞKAN AHMET CİN'DEN ÜNVERSİTEYE İLK KEZ KAYIT YAPTIRACAK ÖĞRENCLERE 20 BİN TL DESTEK
PENDİK'TE MESLEKİ EĞİTİME DEV YATIRIM: MSB ÇAKABEY MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ'NİN TEMELİ ATILDI
AÇIK HAVA TİYATROLARI ''GAZZE AĞIDI'' İLE SONA ERDİ