KARTAL BELEDİYESİ'NDEN KADIN İSTİHDAMINDA ENGELLERİ AŞAN EĞİTİM:''CAM TAVAN SENDROMU''

Kartal Belediyesi, çalışanlarının mesleki gelişimine katkı sunan ve toplumsal farkındalık yaratan eğitim seminerlerine devam ediyor.

 

Belediye bünyesinde düzenlenen son seminerde; iş hayatında kadınların ve belirli grupların yükselmesini engelleyen, liyakat dışı gelişen görünmez bariyerler olarak tanımlanan “Cam Tavan Sendromu” tüm detaylarıyla ele alındı.

Kartal Belediyesi, personelin hem kişisel hem de profesyonel yetkinliklerini artırmak amacıyla sürdürdüğü eğitim çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.

Acıbadem Kartal Hastanesi iş birliğiyle Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen seminerde, modern iş dünyasının en önemli yapısal sorunlarından biri olan “Cam Tavan Sendromu” masaya yatırıldı.

Eğitmen Acıbadem Kartal Hastanesi Hekimi Psikolog Senaz Altın tarafından verilen seminerin konu başlıklarını; kadınların kariyer basamaklarını tırmanırken karşılaştıkları toplumsal önyargılar, cinsiyet ayrımcılığı ve kurumsal yapılara yerleşmiş bilinçsiz bariyerler oluşturdu.

Eğitimde özellikle maaş eşitsizliği, terfi süreçlerinde önüne geçilemeyen engeller ve nitelikli çalışanların liderlik rollerinden dışlanması gibi kronikleşmiş sorunlara dikkat çekildi.

Bu görünmez engellerin aşılması noktasında çözüm önerilerinin de paylaşıldığı eğitimde; mentorluk programlarının yaygınlaştırılması, farkındalık eğitimleri, eşitlikçi işe alım politikaları, şeffaf terfi süreçleri ve esnek çalışma modellerinin kurumsal başarı ile çalışan aidiyetini artıracağı ifade edildi.

Eğitimin sonunda katılımcılar merak ettikleri konular hakkındaki soruları uzmanlara yöneltirken uzmanlar da konu özelinde cevaplarını detaylı örnekle pekiştirerek eğitim seminerine katkı sağladı.

Kartal Belediyesi, personelin gelişimine ve toplumsal eşitliğe katkı sunacak vizyoner eğitim çalışmalarına ve kurumsal iş birliklerine önümüzdeki süreçte de kararlılıkla devam edecek.

KARTAL BELEDİYESİ YAĞIŞ SONRASI ALARMDA:EKİPLER SAHADA KİM 7/24 DEVREDE
İSTANBUL'DA SAĞANAK DEHŞETİ: CAN KAYBI 3'E YÜKSELDİ KAYIP 5 KİŞİ ARANIYOR
ÜSKÜDAR BELEDİYE BAŞKAN VEKİLİ DÜNDAR ZİYA GÜLTEKİN TRAFİK KAZASINDA HAYATINI KAYBETTİ
YEŞİLAY PENDİK ŞUBESİ İLÇE MÜFTÜSÜ DR.ABDÜLHAMİD PEHLİVAN'I ZİYARET ETTİ
BAKAN MUSTAFA ÇİFTÇİ'DEN VATANDAŞLARA UYARI
PENDİK'TE SAĞANAK YAĞIŞA KARŞI NÖBET SÜRÜYOR
VALİ DAVUT GÜL AÇIKLADI:İSTANBUL'DA EĞİTİME BİR GÜN DAHA ARA VERİLDİ
MERHUM CEMAL ŞAHAN KABRİ BAŞINDA ANILDI
PENDİK'TE YEŞİLSAHALARDAN ÖNCE DOSTLUK KAZANDI:MHP PENDİK İLÇE BAŞKANLIĞI'NDAN VANSPOR'A SICAK KARŞILAMA
ORFA YAPI PENDİKSPOR ÖNE GEÇTİĞİ MAÇTA VANSPOR'A 2-1 MAĞLUP OLDU