KARTAL BELEDİYESİ'NDEN KAN BAĞIŞI KAMPANYASI

Kartal Belediyesi ve Türk Kızılayı el ele vererek kan bağışı kampanyası başlattı.

Kan bağışlayarak hayat kurtarmanın önemine dikkat çekmek ve kan bağışına destek vermek amacıyla Kartal Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ve Türk Kızılayı işbirliği ile Kartal Belediyesi Hizmet Binası fuaye alanında, kan bağışı etkinliği düzenlendi. Kampanyaya sağlık durumları el veren çok sayıda vatandaş kan vererek destek oldu.

 

Bir Ünite Kan, Üç Hastaya Umut Demektir

 

Kan bağış kampanyasında toplanan kanlar, Kuzey Marmara Bölge Kan Merkezi’ndeki laboratuvarlara gönderilerek üç farklı kan ürününe ayrıştırılıyor. Bu şekilde bir kişinin bağışlamış olduğu bir ünite kan, üç ayrı hastaya umut oluyor. Sonrasında hastaneler, bağışlanan kanları ihtiyaca göre online sistem üzerinden Türk Kızılayı’ndan kan talebinde bulunarak ihtiyacı olan hastalar için kullanıyor.

 

Kimler Kan Verebilir?

 

18-65 yaş arasında, ağırlığı 50 kg üzerinde, önemli bir sağlık sorunu olmayan, yapılan muayenede sağlığı uygun olduğu tespit edilen ve hemoglobin ölçümü normal olan herkes, en az 2 ay aralıklarla kan bağışında bulunabilir. Erkekler, en sık 2 ayda bir; kadınlar ise, en sık 3 ayda bir olmak üzere ve yılda toplam 3–4 üniteyi geçmemek koşuluyla kan verebilirler.

AÇEM YIL SONU GÖSTERİLERİ BAŞLADI
CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL;''ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNDE YOKUZ''
EN-ŞEN FESTİVAL’İN İKİNCİSİ ÜMRANİYE MİLLET BAHÇESİ’NDE GERÇEKLEŞTİ
PESİAD'IN KADIN KOMİSYONU BAŞKANLARI BELLİ OLDU
SOSYALİST CUMHURİYET PARTİSİ GENEL BAŞKANI GÜRKAN KOÇ;''CUMHURİYET YIKICILIĞININ KOÇBAŞI PKK''
KARTAL BELEDİYESİ'NDEN ÖĞRENCİLERE LGS MOTİVASYON SEMİNERİ VE MÜZİKLİ SÜRPRİZ
KARTAL BELEDİYESİ ÇOCUK KOROSU İZLEYİCİLERİ MEST ETTİ
SİLTAŞ YAPI PENDİKSPOR SEZONU BANDIRMASPOR'A 2-1 YENİLEREK 16. SIRADA TAMAMLADI
GAZETECİ SAKİ AKYÜZ'ÜN OĞLU TAHA AKYÜZ ELİF TÜZEK İLE DÜNYAEVİNE GİRDİ
PENDİK BELEDİYE BAŞKANI AHMET CİN'DEN ''BİR TON BAKLAVA DAĞITILDI'' İDDİALARINA AÇIKLAMA