KARTAL BELEDİYESİ'NİN ÇEVRE BİLİNÇLENDİRME KONFERANSLARI DEVAM EDİYOR

Kartal Belediyesi, ilçedeki çocuk ve gençlerin çevre bilincini güçlendirmek amacıyla okullarda düzenlediği konferanslara devam ediyor.

Son olarak, 30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü kapsamında, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından Kartal Özel Kıraç Koleji öğrencilerine yönelik bir konferans düzenlendi.

Öğrencilerin temiz çevre ve sıfır atık konusunda bilinçlenmesi için düzenlenen eğitim konferansı, Kartal Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Dr. Dilek Kars’ın konuşmacılığında gerçekleşti. Kars’ın çevre bilinci ve sıfır atığın önemine vurgu yaptığı konferansta, önemli başlıklar öğrencilerle paylaşıldı.

İsrafın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması, meydana gelen atık miktarının azaltılması ve çevresel risklerin azaltılması gibi nedenlerle sıfır atığın toplumların daha fazla gündeminde olması ve daha birçok çevresel konu etraflıca öğrencilere anlatıldı.

Sıfır atık bilinci olan toplumlarda, kaynakların daha verimli kullanılması, atık depolama alanlarından tasarruf sağlanması, çevre kirliliğinin önüne geçilmesi gibi hedeflerin gerçekleştiğine dikkat çeken Dr. Dilek Kars, Kartal’daki tüm okullarda bilinçlendirme konferanslarına devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Konferans sonunda, Dr. Dilek Kars’a okul yönetimi tarafından çiçek takdimi gerçekleştirildi.

CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL KARTAL’DA TOPLU AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI
TFF'DEN BAHİS ŞOKU:314 ANTRENÖRE MEN CEZASI
TÜRK-İŞ OCAK AYI VERİLERİNİ AÇIKLADI: YOKSULLUK SINIRI 100 BİN TL BARAJINI AŞTI
RESTORANLARDA KUVER VE SERVİS ÜCRETLERİ YASAKLANDI
PENDİK BELEDİYESİ, AFET VE ARAMA KURTARMA FARKINDALIK EĞİTİMLERİNE DEVAM EDİYOR
PENDİK'TE MÜBADELENİN 103. YILINA ÖZEL ANLAMLI KONSER
BAŞKAN İSMET YILDIRIM TENEFFÜSTE ÖĞRENCİLERİN SEVİNCİNE ORTAK OLDU
AKOM'DAN KAR YAĞIŞI UYARISI
LOJİSTİK KURYE SEKTÖRÜNDE 69 YAŞ DÖNEMİ BAŞLIYOR
KARTAL BELEDİYESİ GENÇLİK MECLİSİ 2026 YILININ İLK TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ