KARTAL ZABITA EKİPLERİNDEN OKUL KANTİNLERİNE DENETİM

Okulların açılması ile birlikte çocukların alışveriş yaptığı okul kantinlerinin hijyen ve sağlık koşullarını denetleyen Kartal Zabıta ekipleri çalışmalarına hız verdi.

 

Çocukların yiyecek ve içecek ihtiyaçlarını karşıladığı okul kantinlerinin sağlık ve hijyen koşullarına uygunluğunu tespit eden Kartal Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde denetimlere başladı.

 

Kartal Çavuşoğlu Mahallesi’nde bulunan Türk Kızılayı Kartal Anadolu Lisesi’nde Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan denetimlerde; çalışma ve hijyen şartlarının yanı sıra belge ve sertifikalar da kontrol edilerek tespit edilen eksikliklerin tamamlanması istendi.

Kartal genelindeki okulların kantinlerinde denetim yapan Kartal Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, çalışanların kılık -kıyafeti, sağlık muayene kartları,  mekânın genel temizliği, satışa sunulan ürünlerin muhafazası ve son kullanım tarihine yönelik kontrolleri yaparak; tespit edilen eksiklikler ile ilgili olarak kantin işletmecilerine uyarılarda bulundu.

Ayrıca denetimlerde okul kantinlerinde satılması yasaklanan hızlı tüketim gıdaları ve gazlı içecek satışının kontrolleri yapıldı. Denetimlerde çalışanların hijyenik ortam sağlamak için almaları gereken önlemler de incelendi. Yangın tüplerinden, ilaçlama tutanaklarına, çalışma izin ruhsatlarından, ambalaj atıklarının nasıl toplandığına kadar birçok uygulamanın denetlendiği inceleme sonucu, uyarıları dikkate almayan ve ruhsatsız çalışan okul kantini işletmecilerine yasal işlem yapılıyor.

EN FAZLA ATIK; SANAYİ, YENİŞEHİR VE BATI MAHALLELERİNDE TOPLANDI
PENDİK KAYMAKAMI MEHMET YILDIZ BASIN MENSUPLARINI İFTAR SOFRASINDA AĞIRLADI
ÇAĞRI HEYETİNDEN MUHTARLARA VEFA: HASGÜL KAYA'YA ZİYARET
CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL PENDİK'TEN HALKA SESLENDİ:''SON SÖZÜ MİLLET SÖYLEYECEK''
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN SERT ÇIKIŞ:''TOPRAKLARIMIZA GÖZ DİKENE HODRİ MEYDAN''
ÜMRANİYE BELEDİYESİ’NDEN İFTARA YOLDA YAKALANANLARA İFTARİYELİK DESTEK
KARTAL BELEDİYESİ'NDEN VEFA SOFRASI:ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİ İFTAR PROGRAMINDA BULUŞTU
PESKDER İFTARINDA ANLAMLI MESAJ:''SOKAK CANLARI SORUNUNA TÜM SİYASİ PARTİLER SAHİP ÇIKMALIDIR''
PENDİK PROTOKOLÜ İSTANBUL TERSANESİ KOMUTANLIĞI'NDA DÜZENLENEN İFTARDA BULUŞTU
KARTAL BELEDİYESİ’NDEN ÇEVRE DOSTU ADIMLAR