KARTAL'DA COVİD-19 DENETİMLERİ ARALIKSIZ SÜRÜYOR

İçişleri Bakanlığı’nın Covid-19 tedbirleri kapsamında yayınladığı genelge doğrultusunda Kartal’ın 20 mahallesinde denetimler devam ediyor.

Belirlenen programa göre çalışmaların yoğunlaştığı kentte Kartal Kaymakamı Abdullah Demir, Kartal Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Oktay Aksu, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları Adem Uçar, Cengiz Türkmen ve ilgili kurumların yetkililerinden oluşan heyet bu kez de Üsküdar Caddesi üzerindeki işyerlerini ve toplu taşıma araçlarını denetledi.

Kartal Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekibin de yer aldığı denetimlerde Kaymakam Demir, cadde üzerinde bulunan kafe, restoran, pastane, fırın, manav, market gibi işletmeleri tek tek ziyaret ederek tedbirlere uyulup uyulmadığını kontrol etti, işletme sahibi ve müşterilere uymaları gereken kurallar hakkında bilgi verdi. İş yerlerinde tek kullanımlık ürünlerin kullanmasını ve girişlerde mutlaka HES (Hayat Eve Sığar Kodu) kontrolünün yapılmasını isteyen Demir, denetimlerin ve alınan tedbirlerin halk sağlığının korunması için ve İstanbul’un kırmızı kategoriye girmemesi için yapıldığını söyledi.

Daha sonra toplu taşıma araçlarına yönelik bir denetim gerçekleştiren heyet, araçların içini detaylı kontrollerden geçirdi ve araçlardaki dezenfektan, maske tedariği ile alınması gereken diğer önlemleri denetledi. Durdurulan minibüslere binerek yolculara seslenen Kaymakam Abdullah Demir, fazla yolcu alan araçların bildirilmesini istedi ve mesafe kuralına uymayan araçların tespit edilerek idari ceza tutanağının tutulacağını bildirdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN;''KAMERALARI BANTLAMAK BİZİM KİTABIMIZDA YAZMAZ''
HAYAT VER DERNEĞİ'NDEN GAZETEMİZE ZİYARET;SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİNE AĞIRLIK VERİLECEK
ÖZGÜR İSTANBUL GAZETESİNDEN OSMANİYE VALİSİ DR. ERDİNÇ YILMAZ'A ZİYARET
AK PARTİ OSMANİYE İL BAŞKANI BİNBOĞA'DAN KONTEYNIR KENT ESNAFINA ZİYARET
İBB'YE İKİNCİ DALGA OPERASYONU:18 KİŞİ TUTUKLANDI
BORSA İSTANBUL OPERASYONU! 15 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI
ADNAN MENDERES BULVARI’NDAKİ TRAFİK RAHATLAYACAK
SPORUN ŞEHRİ PENDİK’TE “SPOR ŞENLİKLERİ” BAŞLADI
İLÇE GENELİNDE BAHAR TEMİZLİĞİ BAŞLADI
ALİ EKBER ÇİÇEK VEFATININ 19. YILINDA KARTAL'DA ANILDI