KARTAL'DA HER GÜN 7 MAHALLE SİVRİSİNEK VE HAŞERELERE KARŞI İLAÇLANIYOR

Kartal Belediyesi ekipleri, sinek, sivrisinek ve larvalara karşı ilçenin tamamında ilaçlama çalışmaları yürütüyor.

 

Haşerelerle mücadele kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği yapan Kartal Belediyesi, hafta içi her gün ilaçlanan mahalle sayısını 7’ye, kullanılan araç sayısını ise 5’e çıkardı.

Sıcak havanın etkisini artırması ile üremeleri hızlanan sinek, sivrisinek gibi haşereler ve larvalara karşı yapılan ilaçlama çalışmalarına katılan araç sayısı 5’e çıkartıldı. Arkasında özel püskürtme makinesi olan ve ULV olarak adlandırılan araçlardan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait olanların sayısı, Kartal Belediyesi’nin talebi ile 2’den 3’e çıkartıldı.

Kartal Belediyesi’ne ait 2 araç ile birlikte sayıları 5’e çıkan araçlar, hafta içi her gün 7 mahallede ilaçlama yapıyor. Cadde ve sokaklarda uygulanan ilaçlama ile yaz mevsimi boyunca vatandaşların sivrisineklerden etkilenmemesi sağlanırken özellikle durgun sular, sık sulanan bahçeler gibi sivrisineklerin üreme kaynaklarında da larva mücadelesi yapılıyor.

Kartal’daki 20 mahalle için düzenli ilaçlama programı yapan ekipler; hafta sonunda ise yoğun şikâyet olan mahallelerde 2 ULV aracı ile ilaçlama gerçekleştiriyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ilaçlama ekipleri ile koordineli yürütülen ‘Entegre Vektör Mücadelesi’ Eylül ayı sonuna kadar sürecek, ancak genel larva mücadelesi yıl boyunca devam ediyor.

CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL KARTAL’DA TOPLU AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI
TFF'DEN BAHİS ŞOKU:314 ANTRENÖRE MEN CEZASI
TÜRK-İŞ OCAK AYI VERİLERİNİ AÇIKLADI: YOKSULLUK SINIRI 100 BİN TL BARAJINI AŞTI
RESTORANLARDA KUVER VE SERVİS ÜCRETLERİ YASAKLANDI
PENDİK BELEDİYESİ, AFET VE ARAMA KURTARMA FARKINDALIK EĞİTİMLERİNE DEVAM EDİYOR
PENDİK'TE MÜBADELENİN 103. YILINA ÖZEL ANLAMLI KONSER
BAŞKAN İSMET YILDIRIM TENEFFÜSTE ÖĞRENCİLERİN SEVİNCİNE ORTAK OLDU
AKOM'DAN KAR YAĞIŞI UYARISI
LOJİSTİK KURYE SEKTÖRÜNDE 69 YAŞ DÖNEMİ BAŞLIYOR
KARTAL BELEDİYESİ GENÇLİK MECLİSİ 2026 YILININ İLK TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ