KARTAL'DA TİYATRO RÜZGARI

Kartal Belediyesi, Mayıs ayı etkinlik takvimi kapsamında sanatseverleri iki farklı oyunla buluşturdu.

 

Hafta sonu boyunca Soğanlık ve Hürriyet Kültür Merkezleri’nde sahnelenen yapımlar, Kartallı tiyatroseverlerden tam not aldı. Geleneksel Türk tiyatrosunun modern yorumlarından tasavvufi derinliklere kadar uzanan yelpazede, Kartal yine sanatın merkezi oldu.

Kavuklu ve Hamlet aynı sahnede buluştu

Hafta sonunun ilk büyük buluşması, Cuma günü Soğanlık Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Tiyatro GİS tarafından sahneye taşınan "Kavuklu Hamlet: Hayalet Düğün" isimli oyun, izleyicileri kahkahaya boğdu. Murat Özbek’in yazıp yönettiği bu "eski zaman komedisi", Shakespeare’in dünyaca ünlü trajedisini geleneksel orta oyunu estetiğiyle harmanlayarak izleyiciye benzersiz bir deneyim sundu.

Dervişin Hikayesi İzleyenleri Etkiledi

Pazar akşamı ise Hürriyet Kültür Merkezi, mistik bir atmosfere ev sahipliği yaptı. Gürsel Fırat’ın derleyip tek kişilik performansıyla sergilediği "Gitsinler Mi? Derviş" adlı müzikli gösteri, izleyenleri içsel bir yolculuğa çıkardı. 70 dakika süren tek perdelik oyun, dervişlik kültürünü ve insani değerleri etkileyici bir dille sahneye yansıttı.

Her iki etkinliğe de yoğun ilgi gösteren Kartallılar, ücretsiz olarak sunulan bu kaliteli yapımlarla sanat dolu bir hafta sonu geçirmenin keyfini çıkardı.

Başkan Gökhan Yüksel: “Sanatla Gönül Köprüleri Kuruyoruz”

Etkinliklerin ardından bir açıklama yapan Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, sanatın birleştirici gücüne vurgu yaptı. Kartal’ı İstanbul’un önemli kültür-sanat duraklarından biri haline getirmeyi hedeflediklerini belirten Başkan Yüksel, şu ifadeleri kullandı:

“Kartal Belediyesi sadece yollar inşa etmiyor, aynı zamanda gönül köprüleri kuruyoruz. Bu hafta sonu sahnelerimizde izlediğimiz iki değerli eser; bir yanda geleneksel mizahımızın zekası, diğer yanda kadim kültürümüzün bilgeliğiyle bizleri buluşturdu. Sanatın iyileştirici ve birleştirici gücüne her zaman inandık. Kartal’ı İstanbul’un kültür-sanat duraklarından biri yapma iddiamızı, salonlarımızı dolduran siz komşularımızın enerjisiyle gerçeğe dönüştürüyoruz. Çocuklarımız, gençlerimiz ve tüm komşularımız için sanatı erişilebilir kılmaya, sahnelerimizi ışıklandırmaya devam edeceğiz. Katılım sağlayan tüm sanatseverlere ve emeği geçen sanatçılarımıza teşekkür ediyorum."

KARTAL BELEDİYESİ YAĞIŞ SONRASI ALARMDA:EKİPLER SAHADA KİM 7/24 DEVREDE
İSTANBUL'DA SAĞANAK DEHŞETİ: CAN KAYBI 3'E YÜKSELDİ KAYIP 5 KİŞİ ARANIYOR
ÜSKÜDAR BELEDİYE BAŞKAN VEKİLİ DÜNDAR ZİYA GÜLTEKİN TRAFİK KAZASINDA HAYATINI KAYBETTİ
YEŞİLAY PENDİK ŞUBESİ İLÇE MÜFTÜSÜ DR.ABDÜLHAMİD PEHLİVAN'I ZİYARET ETTİ
BAKAN MUSTAFA ÇİFTÇİ'DEN VATANDAŞLARA UYARI
PENDİK'TE SAĞANAK YAĞIŞA KARŞI NÖBET SÜRÜYOR
VALİ DAVUT GÜL AÇIKLADI:İSTANBUL'DA EĞİTİME BİR GÜN DAHA ARA VERİLDİ
MERHUM CEMAL ŞAHAN KABRİ BAŞINDA ANILDI
PENDİK'TE YEŞİLSAHALARDAN ÖNCE DOSTLUK KAZANDI:MHP PENDİK İLÇE BAŞKANLIĞI'NDAN VANSPOR'A SICAK KARŞILAMA
ORFA YAPI PENDİKSPOR ÖNE GEÇTİĞİ MAÇTA VANSPOR'A 2-1 MAĞLUP OLDU