KARTAL’DA, TÜRK MÜZİĞİNİN UNUTULMAZ İSMİ RUHİ SU’YA VEFA GECESİ

Kartal Belediyesi, Türk müziğinin unutulmaz ismi Ruhi Su’nun vefatının 36. yıl dönümünde bir anma gecesi gerçekleştirdi. Sanatçı Hasan Karayol ve Kartal Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu’nun sahne aldığı gecede, unutulmaz anlar yaşandı.

Kartal Belediyesi, Türk halk müziği yorumcusu, besteci, bas bariton ve şair Ruhi Su’yu unutmadı. Merhum sanatçının aramızdan ayrılışının 36. yıl dönümünde, Kartal’da bir anma konseri düzenlendi.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından, Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde düzenlenen konsere Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i temsilen Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı İmam Aydın, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Cengiz Türkmen, Kartal Belediyesi Meclis Başkanvekili Özlem Bulut ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Gecede, ünlü sanatçı Hasan Karayol ile Ozan Doğan yönetimindeki Kartal Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu sahne aldı. Sanatçı Hasan Karayol, ‘Dadaloğlu’, ‘Haydar Haydar’ gibi sevilen şarkıları seslendirirken, Türk Halk Müziği korosu ise ‘Ankara’nın Taşına Bak’, ‘Drama Türküsü’ şarkılarını seslendirdi. Geceye katılan sanatseverler, konser boyunca seslendirilen şarkılara doyasıya eşlik etti.

“Kartal, İstanbul’un Kültür ve Sanat Merkezi Olma Yolunda”

Gecenin sonunda Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı İmam Aydın, sanatçı Hasan Karayol’a bir teşekkür plaketi ve çiçek takdim etti. Başkan Yardımcısı İmam Aydın, Ruhi Su’nun Türk müziğinde yarattığı etkinin nesiller boyunca devam ettiğini ve Hasan Karayol’un eşsiz yorumuyla unutulmaz bir gece yaşadıklarını ifade etti.

Kartal Belediye Meclis Başkanvekili Özlem Bulut ise, Kartal Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu Şefi Ozan Doğan’a teşekkür plaketi ve çiçek takdim etti. Bulut, Kartal’ın İstanbul’da kültür ve sanat merkezi olma yolunda ilerlediğini ve bunun en güzel kanıtının ise, Kartal Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu’nun gecedeki sahne performansı olduğunu söyledi.

4. ULUSLARARASI HALK OYUNLARI FESTİVALİ KARTAL'DA BAŞLADI
30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI'NIN 103. YILI PENDİK'TE COŞKUYLA KUTLANDI
KARTAL’DA 30 AĞUSTOS COŞKUSU ÇELENK TÖRENİYLE BAŞLADI
PENDİK 5. KAHVE FESTİVALİ KAPILARINI AÇTI
500 BİN SOSYAL KONUT İÇİN DÜĞMEYE BASILDI
ÜMRANİYELİ SPORCU SEMA NUR YÜKSEL DÜNYA İKİNCİSİ OLDU!
AVRUPALI BELEDİYE BAŞKANLARI İMAMOĞLU'NA DESTEK İÇİN SİLİVRİ'DE
PENDİK RİZELİLER DERNEĞİ BAŞKANI RAMAZAN İSTİF VE YÖNETİMİNDEN BAŞKAN AHMET CİN'E ZİYARET
TEKNOFEST MAVİ VATAN 30-31 AĞUSTOS'TA PENDİK'TE !
YENİKAPI METROSUNDA YANGIN PANİĞİ!