KARTAL'DA VEKOREL MÜCADELE ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Kartal Belediyesi, yaz aylarında artış gösteren sivrisinek ve haşere sorununa karşı ilçe genelinde yürüttüğü ilaçlama çalışmalarını kesintisiz sürdürüyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile koordineli şekilde yürütülen vektörle mücadele kapsamında, 20 mahallede haftalık plan dahilinde düzenli uygulamalar gerçekleştiriliyor.

Tüm mahallelerde yoğun mesai

Ekipler, insan sağlığını önceleyen ve çevreye zarar vermeyen biyosidal ürünlerle özellikle dere yatakları, yeşil alanlar ve haşere yoğunluğunun fazla olduğu bölgelerde yoğun mesai harcıyor. Planlı program doğrultusunda yapılan çalışmaların yanı sıra, vatandaşlardan gelen talepler üzerine ek ilaçlama uygulamaları da hızla devreye alınıyor.

Kartal Belediyesi’nin 2025 yılı vektör mücadelesi kapsamında oluşturduğu iki ekip, haftanın her günü farklı mahallelerde görev alıyor.

 

Birinci ekip; Atalar, Petrol İş, Esentepe, Karlıktepe, Kordonboyu, Çavuşoğlu, Yukarı, Topselvi, Yalı, Yunus, Orhantepe ve Cevizli mahallelerinde ilaçlama yaparken; ikinci ekip ise Gümüşpınar, Yakacık Yeni, Uğur Mumcu, Yakacık Çarşı, Soğanlık Yeni, Soğanlık Orta, Hürriyet ve Cumhuriyet mahallelerinde çalışmalarını sürdürüyor.

 

Komşularımızın sağlığı, önceliğimiz”

 

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, çalışmalar hakkında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz, yaz sıcaklarının etkisini daha çok artırmasıyla birlikte ilaçlama faaliyetlerini de aynı oranda artırdı. Komşularımızın sağlığı bizim için öncelik. Bu nedenle çalışmalarımızı, insan sağlığına zarar vermeyen ve doğanın dengesini koruyan ilaçlarla sürdürüyoruz. Haşere, mantar, böcek, yaprak biti ve sineklere karşı kapsamlı bir mücadele yürütüyoruz.”

 

ATLAS ÇAĞLAYAN'IN AİLESİNE YÖNELİK TEHDİT MESAJLARINA SAVCILIKTAN SORUŞTURMA
PENDİK BELEDİYESİ, SPOR KÜLTÜRÜNÜ SAHAYA TAŞIYOR
YARIYIL TATİLİ KARTALLI ÇOCUKLAR İÇİN ŞENLİĞE DÖNÜŞÜYOR
BAŞKAN AHMET CİN, ÖĞRENCİLERİN KARNE SEVİNCİNE ORTAK OLDU
29 EKİM KADINLARI DERNEĞİ'NDEN PESKDER'E ZİYARET
PENDİK İLÇE EMNİYET MÜDÜRÜ FARU GÜNAY'IN ACI GÜNÜ: KIZI BENGİSU MAVERA GÜNAY SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
KARTAL'DA KARNE HEYECANI COŞKUSU
KARTAL BELEDİYESİ'NDEN MİRAÇ KANDİLİ DOLAYISIYLA VATANDAŞLARA LOKMA İKRAMI
BAŞKAN AHMET CİN, ANKARA’DA ZİYARETLERDE BULUNDU
YILIN İLK “İŞ'TE PENDİK BULUŞMALARI” GERÇEKLEŞTİ