KARTAL'DA VEKOREL MÜCADELE ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Kartal Belediyesi, yaz aylarında artış gösteren sivrisinek ve haşere sorununa karşı ilçe genelinde yürüttüğü ilaçlama çalışmalarını kesintisiz sürdürüyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile koordineli şekilde yürütülen vektörle mücadele kapsamında, 20 mahallede haftalık plan dahilinde düzenli uygulamalar gerçekleştiriliyor.

Tüm mahallelerde yoğun mesai

Ekipler, insan sağlığını önceleyen ve çevreye zarar vermeyen biyosidal ürünlerle özellikle dere yatakları, yeşil alanlar ve haşere yoğunluğunun fazla olduğu bölgelerde yoğun mesai harcıyor. Planlı program doğrultusunda yapılan çalışmaların yanı sıra, vatandaşlardan gelen talepler üzerine ek ilaçlama uygulamaları da hızla devreye alınıyor.

Kartal Belediyesi’nin 2025 yılı vektör mücadelesi kapsamında oluşturduğu iki ekip, haftanın her günü farklı mahallelerde görev alıyor.

 

Birinci ekip; Atalar, Petrol İş, Esentepe, Karlıktepe, Kordonboyu, Çavuşoğlu, Yukarı, Topselvi, Yalı, Yunus, Orhantepe ve Cevizli mahallelerinde ilaçlama yaparken; ikinci ekip ise Gümüşpınar, Yakacık Yeni, Uğur Mumcu, Yakacık Çarşı, Soğanlık Yeni, Soğanlık Orta, Hürriyet ve Cumhuriyet mahallelerinde çalışmalarını sürdürüyor.

 

Komşularımızın sağlığı, önceliğimiz”

 

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, çalışmalar hakkında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz, yaz sıcaklarının etkisini daha çok artırmasıyla birlikte ilaçlama faaliyetlerini de aynı oranda artırdı. Komşularımızın sağlığı bizim için öncelik. Bu nedenle çalışmalarımızı, insan sağlığına zarar vermeyen ve doğanın dengesini koruyan ilaçlarla sürdürüyoruz. Haşere, mantar, böcek, yaprak biti ve sineklere karşı kapsamlı bir mücadele yürütüyoruz.”

 

BAŞKAN AHMET CİN ''GELENEKSEL SANATÇILAR BULUŞMASI'NA KATILAN SANATÇILARI AĞIRLADI
ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ^'NDE DÖNEM SONA ERDİ: SAYIŞTAY RAPORLARI VE REKTÖRLÜK YARIŞI GÜNDEMDE
EKREM İMAMOĞLU'NA 2 YIL 1 AY HAPİS CEZASI VE SİYASİ YASAK KARARI
PENDİK'TE MİNİBÜSLERDE POS DÖNEMİ TEMASSIZ ÖDEME BAŞLADI
ERSİN ÇAKIR'A PENDİK BELEDİYE MECLİSİNDE ÖNEMLİ GÖREV:GRUP BAŞKAN VEKİLİ OLDU
BAŞKAN AHMET CİN:'' EĞİTİME 700 MİLYON DESTEK VERDİK''
AKTİF YAŞ AL MERKEZİ ÜYELERİ BİLİM ÜMRANİYE’DE KEÇE ATÖLYESİNE KATILDI
MALTEPE'DE KİRACI DEHŞETİ:EV SAHİBİ ÇİFT HAYATINI KAYBETTİ AVUKAT AĞIR YARALI
BAKAN KURUM'DAN İSTANBUL'A KİRALIK KONUT MÜJDESİ: KİRALAR 10 BİN TL'DEN BAŞLIYOR
YÖK'TEN AKADEMİSYENLERE SOSYAL MEDYA YASAĞI:''ESNAFLIK SAYILDI''