KARTALLI MİNİKLERE BESİN ALERJİSİ FARKINDALIĞI

​Kartal Belediyesi Mevhibe İnönü Çocuk Gelişim Merkezi, 8-14 Mayıs Dünya Besin Alerjisi Farkındalık Haftası kapsamında anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.

 

Yaratıcı drama öğretmeni ve tiyatrocu Gül Arda tarafından düzenlenen drama atölyesinde, çocuklar besin alerjisi konusunda hem eğlendi hem de bilinçlendi. 

​Çocuklar Eğlenerek Öğrendi

​Atölye çalışmaları kapsamında miniklere ‘bil, tanı ve erken fark et’ prensipleri doğrultusunda temel bilgiler aktarıldı. Drama yöntemiyle zenginleştirilen etkinlikte çocuklara, alerjik bireylerin günlük yaşamda dikkat etmesi gereken noktalar yaşa uygun çalışmalarla anlatıldı. ​Besin alerjisinin erken fark edilmesinin hayati önemi vurgulandı. Çevresindeki alerjik bireylere karşı duyarlı olma ve farkındalık geliştirme konuları deneyimlendi. 

​​Etkinliğe Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Dilek Kars, Kreş Müdürü Hilal Kıraç ve Alerji ile Yaşam Derneği Başkan Yardımcısı Meryem Sezgin katılarak çocukların bu farkındalık yolculuğuna destek verdi. 

​Kartal Belediyesi; çocukların sağlık, güvenlik ve sosyal farkındalık alanlarında gelişimini destekleyen eğitim çalışmalarına aralıksız devam ediyor. 

''KADİM MOTİFLER MODERN ÇİZGİLER'' BAŞLADI
PENDİK'TE ORTAK AKIL BULUŞMASI:KENT KONSEYİ'NDEN KAYMAKAM MEHMET YILDIZ'A ZİYARET
TÜRKİYE’DE BİR İLK: ÜMRANİYE BELEDİYESİ BİLİM ÜMRANİYE, ISS’NİN GÜNEŞ ÖNÜNDEN GEÇİŞİNİ BAŞARIYLA GÖRÜNTÜLEDİ
ETİMESGUT BELEDİYESİ'NDE İKİNCİ OPERASYON DALGASI:BAŞKAN YARDIMCILARI DAHİL 25 GÖZALTI
M5 METRO HATTINDA KABLO PATLAMASI:YOLCULAR TAHLİYE EDİLDİ
ÜMRANİYE BELEDİYESİ 2026-2027 KÜLTÜR VE SANAT SEZONU ÖDÜL TÖRENİYLE AÇILDI
PENDİKSPOR YÖNETİMİ BASINLA BULUŞTU: HEDEF PLAY-OFF
BAŞKAN AHMET CİN:''YAĞMUR VE ATIK SU KANALI UZUNLUĞU 105 KM'Yİ BULDU''
ORFA YAPI PENDİKSPOR SİVAS'TA DAĞILDI:1-4
EYÜPSULTAN'DA BAŞKANVEKİLLİĞİ SEÇİMİNİ CHP ADAYI CAFER PARLAK KAZANDI