KARTALLI SANATSEVERLER ''SENİ ALIRSA FIRTINA'' İLE MÜBADELE DÖNEMİNE YOLCULUK YAPTI

Kartal Belediyesi’nin Ekim ayı kültür-sanat etkinlikleri kapsamında sahnelenen “Seni Alırsa Fırtına” adlı tiyatro oyunu, izleyicilere duygu dolu bir gece yaşattı.

Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde sahnelenen oyuna Kartallı sanatseverler yoğun ilgi gösterdi.Senaryosu ve yönetmenliği Erkan Cılak’a ait olan oyunda, Erkan Cılak ve Arzu Yanardağ sahne aldı.

Mübadele döneminde yaşanan acılara ve kimlik çatışmalarına ışık tutan oyun, Rumluk ve Türklük arasında sıkışıp kalan iki karakterin hikâyesi üzerinden derin bir içsel yolculuğu anlatıyor. Geçmiş ile bugün arasında kurulan bu dramatik bağ, izleyicilere hem tarihsel hem de insani bir yüzleşme fırsatı sundu.

Duygusal yoğunluğu yüksek sahneleriyle dikkat çeken oyunda, Arzu Yanardağ ve Erkan Cılak’ın sahne performansları izleyicilerden tam not aldı. Salonu dolduran Kartallı tiyatro severler, oyuncuları dakikalarca ayakta alkışladı.

Gösterimin ardından sahneye çıkan Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Deniz Şahin, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel adına konuşma yaparak, sanatçılara teşekkür etti. Şahin, kültür ve sanatın toplumları birleştiren en güçlü köprülerden biri olduğunu vurgulayarak, “Kartal’da her ay farklı bir sanat dalında vatandaşlarımızla buluşmaktan mutluluk duyuyoruz. Sanata emek veren tüm sanatçılarımıza teşekkür ediyoruz.” dedi.

Şahin, oyunda emeği geçenlere Başkan Gökhan Yüksel adına teşekkür plaketi olarak Kartal heykelciği takdim etti.

 

...
BAŞKAN AHMET CİN ''GELENEKSEL SANATÇILAR BULUŞMASI'NA KATILAN SANATÇILARI AĞIRLADI
ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ^'NDE DÖNEM SONA ERDİ: SAYIŞTAY RAPORLARI VE REKTÖRLÜK YARIŞI GÜNDEMDE
EKREM İMAMOĞLU'NA 2 YIL 1 AY HAPİS CEZASI VE SİYASİ YASAK KARARI
PENDİK'TE MİNİBÜSLERDE POS DÖNEMİ TEMASSIZ ÖDEME BAŞLADI
ERSİN ÇAKIR'A PENDİK BELEDİYE MECLİSİNDE ÖNEMLİ GÖREV:GRUP BAŞKAN VEKİLİ OLDU
BAŞKAN AHMET CİN:'' EĞİTİME 700 MİLYON DESTEK VERDİK''
AKTİF YAŞ AL MERKEZİ ÜYELERİ BİLİM ÜMRANİYE’DE KEÇE ATÖLYESİNE KATILDI
MALTEPE'DE KİRACI DEHŞETİ:EV SAHİBİ ÇİFT HAYATINI KAYBETTİ AVUKAT AĞIR YARALI
BAKAN KURUM'DAN İSTANBUL'A KİRALIK KONUT MÜJDESİ: KİRALAR 10 BİN TL'DEN BAŞLIYOR
YÖK'TEN AKADEMİSYENLERE SOSYAL MEDYA YASAĞI:''ESNAFLIK SAYILDI''