KAYYUM OLARAK ATANAN VALİDEN İLK AÇIKLAMA GELDİ

İçişleri Bakanlığı tarafından 3 HDP Büyükşehir Belediye Başkanlarının görevden alınmasının ardından Van'a kayyum olarak atanan Vali'den ilk açıklama geldi.

Diyarbakır, Van ve Mardin'in HDP'li Büyükşehir Belediye Başkanları, İçişleri Bakanlığı'nca haklarında yürütülen terör soruşturmaları kapsamında görevlerinden alındı.

Görevden alınanların yerine, o kentlerin valileri kayyum olarak atandı.

İçişleri Bakanlığı açıklamasında, Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediye Başkanları görevlerinden alındığı, yerlerine Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Mardin Büyükşehir Belediyesi'ne Mardin Valisi Mustafa Yaman, Van Büyükşehir Belediyesi'ne Van Valisi Mehmet Emin Bilmez belediye başkan vekili olarak görevlendirildiği belirtildi.

Van Büyükşehir Belediyesi'ne kayyum atanan Bilmez, yaptığı açıklamada "Çalışanlarımızın aşıyla ekmeğiyle oynamayacağız. Derdi aşı ve ekmeği olan ve Van halkına hizmet olan herkesle birlikte hizmet edeceğiz Van halkına. Kaynaklarımız tamamiyle Van halkının mali müşterek hizmetlerinde sunulacak. Şeffaf bir yönetim sergileyeceğiz. Herkesi kucaklamaya çalışacağız. dedi.

19 MAYIS'TA ULAŞIM MARMARAY VE METRO HATLARI ÜCRETSİZ HİZMET VERECEK
ETİMESGUT BELEDİYE BAŞKANI ERDAL BEŞİKÇİOĞLU'NUN DANSI SOSYAL MEDYADA VİRAL OLDU
BAŞKAN GÖKHAN YÜKSEL'DEN 19 MAYIS MESAJI
MALTEPE'NİN CAN DOSTLARI ARAMA KURTARMA KÖPEĞİ OLUYOR
22 BİN ÖĞRENCİNİN KATILDIĞI SPOR OYUNLARINDA ŞAMPİYONLAR BELLİ OLDU
PENDİK SANAT AKADEMİSİ YIL SONU SERGİSİ AÇILDI
TUZKAM ENGELLİ BİREYLERE İŞ İMKANI SUNUYOR
28 ŞUBAT DAVASI SANIKLARINA AF KARARI
KARTAL BELEDİYESİ'NDEN ENGELLİLER HAFTASI YEMEĞİ
ÜMRANİYELİLER YENİ KAPALI PAZARDAN MEMNUN: AVM’Yİ ARATMIYOR