KİRACI EV SAHİBİ ARASINDAKİ GERİLİM TIRMANIYOR;DURUŞMA GÜNÜ BİR SONRAYA VERİLİYOR

Adliyelerdeki kiracı-ev sahibi davalarının sayısı her geçen gün artarken arabuluculuk uygulaması da işe yaramıyor.Kira uyuşmazlığı ile ilgili açılan davalar dosya yoğunlukları nedeniyle bir yıl sonraya erteleniyor.

 

Kiracı ve evsahipleri arasındaki gerilim devam ediyor. Avukat Tuğçe Duygu Köksal, sosyal medyadan, aralık ayında kira uyuşmazlığı üzerine açılan bir davada duruşma tarihinin bir yıl sonraya verildiğini açıkladı. Arabuluculuk uygulaması ile kira uyuşmazlıklarına ilişkin dosyaların azalacağı belirtilse de mahkemelerdeki yoğunluk arttı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 1 Eylül’den itibaren uygulamaya konulan kira uyuşmazlıklarında arabuluculuk sistemine aralık ayının ortasına kadar 76 bin 780 başvuru olduğunu, bunlardan 32 bin 98’inin anlaşmayla sonuçlandığını açıkladı. Cumhuriyet konuya ilişkin avukat Ruşen Gültekin ile konuştu. 

Gültekin, “Normalde bir kira uyuşmazlığının ortalama olarak bakanlığın verdiği sürelerde bir yıl içerisinde bitmesi lazım. O davalar açılırken hedef süre koyuyorlar. Hedef süreleri hepsi şu anda uygulanamaz hale geldi” dedi. 

Arabuluculuk uygulamasının işe yaramadığını savunan Gültekin, “İstanbul’daki sulh hukuk mahkemelerine dosya yağıyor. Mahkeme önünde en fazla 400-500 dosya varken, bu dosya sayısı 2-3 bine çıktı. Arabuluculuk, davaları 2-3 ay erteledi ama şimdi davalar artmaya başladı” ifadelerini kullandı. 

KARTAL'DA ÇOCUKLAR İÇİN YENİ YIL KUTLAMALARI BAŞLADI
''İŞİMİZ AŞK'' TİYATRO OYUNU KARTALLI SANATSEVERLERLE BULUŞTU
HALK OYUNLARI DOĞU GECESİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ
TÜRKİYE BUZ KESİYOR! BATI KARADENİZ'E KUVVETLİ KAR YAĞIŞI UYARISI
ADD PENDİK ŞUBESİ DAYANIŞMA KAHVALTISINDA ÜYELERİYLE BULUŞTU
PENDİKSPOR KENDİ EVİNDE PUANI KURTARDI:
MANİSA ŞEHZADELER BELEDİYE BAŞKANI GÜLŞAH DURBAY HAYATINI KAYBETTİ
ÜMRANİYE’DE GENÇLERİN YENİ BULUŞMA NOKTASI: BİR BAŞKA BURGER AÇILDI
CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN'DAN BAHİS AÇIKLAMASI
ATATÜRK'ÜN POSTERİNE TÜKÜREN KURYE GÖZALTINA ALINDI