KOAH VE İNMEYİ TANIMAK KONFERANSI KARTAL'DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı (KOAH) ve İnme hastalığının nedenleri ile tedavi sürecinin ele alındığı ‘Koah ve İnmeyi Tanımak’ adlı konferans Kartal’da gerçekleştirildi.

 

 

Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşen konferansın konuşmacılığı Dr. Mahmut Mert Dağlar tarafından gerçekleştirildi. Kartal Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün organizasyonu ile gerçekleştirilen programda Dr. Dağlar, konferans boyunca katılımcılara KOAH ve İnme hastalığının nedenlerini ve tedavi sürecini anlattı.

 

KOAH’ın İlk Nedeni Sigara

 

Dr. Dağlar yaptığı konuşmada, KOAH hastalığının en önemli sebebinin sigara kullanmak olduğunu belirterek; “KOAH ve İnme ne yazık ki toplumumuzda en sık görülen ölüm nedenlerinden biri. Bugün burada katılımcılarımıza bu hastalıklardan korunmaları için neler yapmaları gerektiğini anlatıyoruz. KOAH akciğerin genişlemesi ve elastik yapısını kaybettiği bir hastalık. Bunun en büyük nedenlerinden biri sigaradır. Tabi genetik nedenler de var ama en önemli sebebi sigaradır. Tedavi edilmediği takdirde ölümle sonuçlanabilecek bir hastalık. Bu yüzden hastalarımızın tedavi sürecini çok ciddiye almaları gerekir” ifadelerini kullandı.

 

Konferansın sonunda Dr. Dağlar, katılımcıların hastalıkla ilgili merak ettikleri sorulara cevap verdi.

ETİMESGUT BELEDİYESİ'NDE USULSÜZLÜK OPERASYONU:2 BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI DAHİL 7 KİŞİ TUTUKLANDI
YENİ PARTİ PENDİK İLÇE BAŞKANI NİYAZİ GÜNERİ’DEN ERZURUM GÜNÜ’NE ÇIKARMA
VALİ DAVUT GÜL'DEN AYAZAĞA AÇIKLAMASI:''DERE YATAĞINDAKİ YAPILAR YIKILACAK''
İÇİŞLERİ BAKANI MUSTAFA ÇİFTÇİ'DEN 5 İL İÇİN FIRTINA VE YAĞIŞ UYARISI:'' ZORUNLU OLMADIKÇA EVDEN ÇIKMAYIN''
BAŞKAN BİNGÖL: EMSAL TRANSFERİ SORUNUNU ÇÖZÜMSÜZ BIRAKMAYACAĞIZ
PENDİKSPOR'DA UMUT ESKİKÖY DÖNEMİ SONA ERDİ
ÜSKÜDAR BELEDİYE BAŞKAN VEKİLİ DÜNDAR ZİYA GÜLTEKİN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN KATILDIĞI TÖRENLE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
YEŞİLAY PENDİK’TEN MUHTARLAR GÜNÜ’NE ÖZEL KAHVALTI
KARTAL BELEDİYESİ YAĞIŞ SONRASI ALARMDA:EKİPLER SAHADA KİM 7/24 DEVREDE
İSTANBUL'DA SAĞANAK DEHŞETİ: CAN KAYBI 3'E YÜKSELDİ KAYIP 5 KİŞİ ARANIYOR