KORANAVİRÜS SALGININDA ÖLÜM RİSKİNİ İKİ KATINA ÇIKARTAN YENİ BİR GEN KEŞFEDİLDİ

Bilim insanları Koranavirüs salgınında ölüm riskini iki katına çıkaran yeni LZTFL 1 adlı yeni bir geni keşfettiler.Yeni keşfedilen LZTFL1 geninin Koranavirüs salgınında akciğerlerin savunmasını devre dışı bıraktığı açıklandı.

 

İngiltere’de yer alan Oxford Üniversitesi'nden bilim insanları Covid-19’dan akciğer yetmezliği ve ölüm riskini iki katına çıkaran bir geni ortaya çıkardı. 

Araştırmacılar, Güney Asya kökenli insanların yüzde 60'ının ve Avrupa kökenli insanların yüzde 15'inin genin yüksek riskli versiyonunu taşıdığını söyledi. Bununla birlikte, Nature dergisinde yayımlanan çalışma İngiltere ve Güney Asya’daki bazı toplulukların neden Covid-19’dan yüksek risk altında olduğuna ışık tutuyor.

Bilim insanları yapılan çalışma kapsamında, daha önceki genetik çalışmalara dayanarak, artan risklerden sorumlu olan LZTFL1 adlı geni tam olarak belirlemek için yapay zeka ve yeni moleküler teknolojinin bir kombinasyonunu kullandı.

Genin riskli versiyonunun Afrika-Karayip kökenli insanların yaklaşık yüzde 2'sinde ve Doğu Asya kökenli insanların yüzde 1,8'inde mevcut olduğunu tahmin edildi. 

Araştırmanın başındaki uzman olan Prof. James Davies bu genin tüm dünya halklarını eşit şekilde etkilememesinin büyük bir şans olduğunu açıkladı.

Ancak Davies'e göre yine de yaş ve genel sağlık durumu gibi faktörlerin bireylerin Covid-19'u ağır geçirmede etkisinin yadsınamayacağını da sözlerine ekledi. James Davies, salgında sosyoekonomik faktörlerin öneminin de altını çizmeyi ihmal etmedi.

Kaynak: Haber Global

PESİAD'DAN BAŞKAN AHMET CİN'E NEZAKET ZİYARETİ
KARTAL'IN CADDE VE SOKAKLARI MODERN BİR GÖRÜNÜME KAVUŞUYOR
BAŞKAN YILDIRIM ÜMRANİYE’DE 11 KÜTÜPHANENİN AÇILIŞINI YAPTI
KARTAL'IN GURURU ŞAMPİYON BOKSÖRDEN BAŞKAN GÖKHAN YÜKSEL'E ZİYARET
CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN'DAN 1 MAYIS MESAJI
DİSK VE KESK TAKSİM'E YÜRÜMEKTEN VAZGEÇTİ
BAŞKAN GÖKHAN YÜKSEL'DEN 1 MAYIS MESAJI
ADD'DEN BASINA VE KAMUOYUNA
PENCR BAHÇE HİZMETE GİRDİ
İBB'DEN 1 MAYIS'TA YAPILACAK ULAŞIM KISITLAMASINA YÖNELİK AÇIKLAMA