KORANAVİRÜSLE İLGİLİ BİLİM İNSANLARINDAN KORKUTAN UYARI

Fransız bilim insanları tarafından yapılan araştırmada Koranavirüsün yüksek sıcaklıkta yaşayabileceğini ortaya koydu. Bilim insanları Koranavirüsün 92 derece sıcaklıkta 15 dakika hayatta kaldığını belirttiler.

Fransız bilim insanları koronavirüs (Covid-19) üzerinde yaptıkları deneylerde, virüsün yüksek sıcaklıklarda uzun süre yaşayabildiğini ortaya koydu. Yapılan araştırma neticesinde 92 derece sıcaklıkta koronavirüs 15 dakika boyunca hayatta kaldı. 

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (Covid-19) salgına karşı mücadele tüm dünyada sürerken, Fransız bilim insanlarından kritik bir açıklama geldi. Fransa´da bulunan Aix-Marseille Üniversitesi Tıp Fakültesi´nde Viroloji, Biyoteknoloji, Genetik ve Moleküler Biyoloji üzerine araştırmalar yapan Boris Pastorino ve ekibi koronavirüs üzerinde 10 ayrı deney gerçekleştirdi. 

92 DERECE SICAKLIKTA 15 DAKİKA HAYATTA KALDI 

Söz konusu deneylerden koronavirüsün, 30 ve 60 derece sıcaklıkta bulaşıcılıkta net bir düşüş görüldüğü ancak, yine de hayatta kaldığı sonucu çıktı. Yapılan araştırma neticesinde virüsün 92 derece sıcaklıkta 15 dakika boyunca hayatta kalabildiği ve daha sonra etkisini tamamen kaybettiği belirtildi. 

DENEY SONUÇLARI HAKEM ONAYINI BEKLİYOR

Elde ettikleri sonuçların resmiyet kazanması için hakem onayı beklediklerini belirten Pastorino elde ettikleri bulgular için "Laboratuvarda koronavirüs üzerinde çalışan personelin güvenliği için en uygun protokolün seçilmesine yardımcı olacaktır" dedi.

KARTAL'DA VAHŞET:YALNIZ YAŞAYAN KADIN EVİNDE ÖLDÜRÜLDÜ
“PENCR KAHVE” AÇILDI
OYUNCAK KARDEŞLİĞİ PROJESİ HEYETİ MARDİN MİDYAT KAYMAKAMI MEHMET KAYA'YI ZİYARET ETTİ
NARİN GÜRAN CİNAYETİNDE YENİ GELİŞME:NEVZAT BAHTİYAR'A 17 YIL HAPİS CEZASI VERİLDİ
SENDİKALARDAN MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖNÜNDE YAŞAM NÖBETİ
EGM'DEN OKUL SALDIRILARINA İLİŞKİN SOSYAL MEDYA OPERASYONU: 83 GÖZALTI
ÜMRANİYE’DE AKIL VE ZEKÂ OYUNLARI FESTİVALİ COŞKUYLA TAMAMLANDI
KAHRAMANMARAŞ VALİSİ MÜKERREM ÜNLÜER'DEN OKUL SALDIRISINA İLİŞKİN AÇIKLAMA
KAHRAMANMARAŞ'TAKİ OKUL SALDIRISINDA CAN KAYBI 9'A YÜKSELDİ
BAŞKAN EREN ALİ BİNGÖL:''KOMŞULARIMIZDAN ALDIĞIMIZ İLHAMLA ÇALIŞMAYA DEVAM''