KREDİ KARTI VE KREDİLERE SINIRLAMA GELİYOR

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kredi kartı kullanımı ve kredilere yönelik sınırlama getirileceğini açıkladı. Bakan Şimşek açıklamasında başkasının parasıyla zenginlik olmayacağını belirtti.

Şimşek, “Kredi kartları, bireysel kredi, taşıt kredisi ve ikinci konut kredisinde sadece faizleri artırarak değil, bankalar üzerinden kredi verme iştahını keserek de kredi büyümesini düşüreceğiz. Başkasının parasıyla, krediyle, kartla zenginlik olmaz” dedi.

Bakan Şimşek dün (11 Eylül) NTV Özel yayında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Şimşek, kredi kartı ve kredilere yönelik birtakım önlemler getireceklerini söyledi.

Yıllık kredi kartı üzerinden kredi hacminin 1 Eylül itibarıyla yüzde 140 civarında arttığını belirten Şimşek, “Enflasyonun iki katından fazla. Bu kadar yüksek seyreden bir kredi hacmiyle siz enflasyonu ve cari açığı kontrol altına alamazsınız. Miktarsal sıkılaştırma denilen bir konsept var. Orada ilk adımı attık. Kur Korumalı Mevduat’ta karşılık yoktu, karşılık getirdik” dedi.

' Birinci konutu kredilendirme konusunda değişikliğe gitmeyeceğiz'

Taşıt kredilerinde sınırlayıcı bir perspektife sahip olduklarını söyleyen Şimşek, konut kredilerine getirilecek yeni sınırlamayı açıkladı: “Birinci konutu kredilendirme konusunda değişikliğe gitmeyeceğiz ancak ikinci, üçüncü konut veya tatil yerlerindeki yerlere ilişkin vatandaşın imkanı varsa alır ama krediyle desteklemeyeceğiz.”

“Başkasının parasıyla, krediyle, kartla zenginlik olmaz''

Krediyi ciddi bir şekilde sınırlayacaklarını söyleyen Şimşek, şöyle devam etti:

“Kredi kartları, bireysel kredi, taşıt kredisi ve ikinci konut kredisinde sadece faizleri artırarak değil, bankalar üzerinden kredi verme iştahını keserek de kredi büyümesini düşüreceğiz. Başkasının parasıyla, krediyle, kartla zenginlik olmaz.”

19 MAYIS'TA ULAŞIM MARMARAY VE METRO HATLARI ÜCRETSİZ HİZMET VERECEK
ETİMESGUT BELEDİYE BAŞKANI ERDAL BEŞİKÇİOĞLU'NUN DANSI SOSYAL MEDYADA VİRAL OLDU
BAŞKAN GÖKHAN YÜKSEL'DEN 19 MAYIS MESAJI
MALTEPE'NİN CAN DOSTLARI ARAMA KURTARMA KÖPEĞİ OLUYOR
22 BİN ÖĞRENCİNİN KATILDIĞI SPOR OYUNLARINDA ŞAMPİYONLAR BELLİ OLDU
PENDİK SANAT AKADEMİSİ YIL SONU SERGİSİ AÇILDI
TUZKAM ENGELLİ BİREYLERE İŞ İMKANI SUNUYOR
28 ŞUBAT DAVASI SANIKLARINA AF KARARI
KARTAL BELEDİYESİ'NDEN ENGELLİLER HAFTASI YEMEĞİ
ÜMRANİYELİLER YENİ KAPALI PAZARDAN MEMNUN: AVM’Yİ ARATMIYOR