KRİPTO PARA PLATFORMU'NDA İKİNCİ VURGUN! GÖZALTI SORUŞTURMALARI SÜRÜYOR

Kripto para platformu VeBitcoin'e yönelik MASAK tarafından düzenlenen operasyon sonucu işletme Ceosu İlker.B. ve şirket çalışanlarından oluşan 4 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Kripto para platformu VeBitcoin'e yönelik soruşturmada, şirket yöneticisi ve çalışanları 4 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Şirketin CEO'su İlker B.'nin 2 yıl önce Karadağ'dan vatandaşlık aldığı öğrenildi.

Muğla Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Nadir Yağcı, kripto para platformu VeBitcoin'in Muğla'da tespit edilen şirketin faaliyetini durdurduğu ve yürüttüğü işlemlerle ilgili mağduriyetler bulunduğu iddiaları üzerine, nitelikli dolandırıcılık suçundan soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Soruşturmanın devam ettiğini aktaran Yağcı, "Şirket merkezinde ve bir kısım adreslerde yapılan arama ve el koyma işlemlerine müteakiben şirket yöneticisi ve çalışanları olan 4 kişi gözaltına alındı. Muğla Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlar Şube Müdürlüğü eliyle yürütülen soruşturma çok yönlü olarak ve titizlikle sürdürülmektedir" ifadesini kullandı.

Öte yandan, Menteşe ilçesinde şirkete ait ofisin bulunduğu rezidans girişinde güvenlik önlemi alındı.

2 YIL ÖNCE KARADAĞ VATANDAŞLIĞI ALMIŞ

Gözaltına alınan şirketin CEO'su İlker B.'nin 2 yıl önce Karadağ'dan vatandaşlık aldığı öğrenildi. 'Baron' lakabıyla tanınan İlker B. ile diğer 3 kişinin emniyette ifadeleri sürüyor.

İşlemleri durdurulduğu açıklanan firmanın Türkiye'de bulunan tüm finansal kuruluşlardaki hesaplarına MASAK tarafından bloke konulmuştu.

BAKAN YARDIMCISI SAYAN'DAN GÜNEŞ PATLAMASIYLA İLGİLİ VATANDAŞLARA UYARI
MALİYE MÜKELLEF OLMADAN POS HASILATI ELDE EDENLERİ KISKACA ALDI
MALTEPE BELEDİYESİ'NDEN ANNELER GÜNÜ SÜRPRİZİ
TUZLA'DA ANNELER GÜNÜ'NE ÖZEL ÇEKİLİŞ
81 İL GENELİNDE İŞ BIRAKAN EĞİTİMCİLER BAKAN TEKİN'İ İSTİFAYA ÇAĞIRDI
BUDO SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ
MALTEPE BELEDİYE MECLİSİ OLAĞAN GÜNDEMLE TOPLANDI
BAŞKAN EREN ALİ BİNGÖL ANNELER GÜNÜ ÖNCESİ TUZLA'NIN KADIN GİRİŞİMCİLERİ İLE BULUŞTU
BAŞKAN GÖKHAN YÜKSEL KREŞ ÖĞRENCİLERİNİN ANNELERİYLE BİR ARAYA GELDİ
İSTANBUL'DA EKMEĞE ZAM