KÜÇÜK KALPLERDEN BÜYÜK FARKINDALIK: “BU OKYANUS HEPİMİZİN”

Ümraniye’de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde, özel gereksinimli çocuklarla anlamlı bir etkinlik düzenlendi.

 

Çocukların atık malzemelerden oluşturduğu “Bu Okyanus Hepimizin” temalı çalışma, tüm katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı.

Ümraniye Belediyesi, toplumsal farkındalık ve duyarlılığı artırmak amacıyla anlamlı bir etkinliğe imza attı. Gülden Soyak Engelliler Merkezi’nde, özel gereksinimli ve normal gelişim gösteren öğrenciler bir araya gelerek “Bu Okyanus Hepimizin” temasıyla yaratıcı bir çalışma gerçekleştirdi.

Bu proje, engelli bireylerin toplumsal yaşama aktif katılımını desteklemek ve çocukların küçük yaşlardan itibaren empati ile duyarlılık geliştirmelerine katkı sağlamak amacıyla düzenlendi. Etkinlik, çocukların hem sosyalleşmelerine hem de özgüven kazanmalarına yardımcı oldu.

Özel gereksinimli öğrenciler, bu süreçte özgüvenlerini pekiştirme ve toplum içinde kendilerini ifade etme deneyimi kazanırken, normal gelişim gösteren öğrenciler ise engellilik konusuna yeni bir perspektifle bakma fırsatı buldu.

Atölye çalışmasında hazırlanan eser, etkinlik sonunda Bilge Soyak İlkokulu’na hediye edildi. Böylece sadece öğrenciler değil, aynı zamanda öğretmenler ve veliler de engellilik konusunda farkındalık mesajı ile buluştu.

“Bu Okyanus Hepimizin” çalışması, çocukların birlikte başardıkları bu anlamlı projeyle, empati ve dayanışmanın gücünü bir kez daha ortaya koydu.

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN;''KAMERALARI BANTLAMAK BİZİM KİTABIMIZDA YAZMAZ''
HAYAT VER DERNEĞİ'NDEN GAZETEMİZE ZİYARET;SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİNE AĞIRLIK VERİLECEK
ÖZGÜR İSTANBUL GAZETESİNDEN OSMANİYE VALİSİ DR. ERDİNÇ YILMAZ'A ZİYARET
AK PARTİ OSMANİYE İL BAŞKANI BİNBOĞA'DAN KONTEYNIR KENT ESNAFINA ZİYARET
İBB'YE İKİNCİ DALGA OPERASYONU:18 KİŞİ TUTUKLANDI
BORSA İSTANBUL OPERASYONU! 15 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI
ADNAN MENDERES BULVARI’NDAKİ TRAFİK RAHATLAYACAK
SPORUN ŞEHRİ PENDİK’TE “SPOR ŞENLİKLERİ” BAŞLADI
İLÇE GENELİNDE BAHAR TEMİZLİĞİ BAŞLADI
ALİ EKBER ÇİÇEK VEFATININ 19. YILINDA KARTAL'DA ANILDI