KUSURLU GÖRÜLEN TCDD GENEL MÜDÜRÜ GÖREVDEN ALINDI

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) İşletmesi'nin Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı İsa Apaydın görevden alındı.

Apaydın'ın yerine gelen isim ise Ali İhsan Uygun oldu. Uygun ve Apaydın'ın aralarında bulunduğu TCDD yöneticilerinin 9 kişinin hayatını kaybettiği Ankara’daki yüksek hızlı tren kazasına ilişkin hazırlanan bilirkişi raporda 'kusurlu' olduğu belirtilmişti.

Resmi Gazete'de yer alan Cumhurbaşkanlığı Atama Kararnamesi'ne göre; TCDD İşletmesi Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı İsa Apaydın görevden alındı. Apaydın'ın yerine TCDD Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu üyesi Ali İhsan Uygun yeni Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak atandı. Uygun'dan boşalan göreve ise Öner Özgür atandı.

BİLİRKİŞİ RAPORUNDA KUSURLU

9 kişinin hayatını kaybettiği Ankara’daki yüksek hızlı tren kazasına ilişkin sürdürülen soruşturmada dosyaya giren bilirkişi raporununda İsa Apaydın ve Ali İhsan Uygun'un da dahil olduğu 9 yöneticinin kusurlu olduğu belirtilmişti.

Ankara'daki hızlı tren kazası sonrası savcılığın talebiyle akademisyenlerden oluşan bilirkişi heyeti, “Kazanın meydana gelişinde kusuru bulunan kişilerin ve kusur durumlarının” tespiti için rapor hazırlamıştı.

25 Haziran tarihli raporda, çok sayıda üst düzey yöneticisinin kusurlu olduğu tespiti yapılınca soruşturma genişletilmişti. Bilirkişi raporunda “Ankara -Sincan hızlı tren hattını imalat tamamlanmadan ERTMS/ETCS sistemi gerekleri olmadan işletmeye açığı için TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın’ın kusurlu” olduğu belirtilerek “Yeni kurulan trafik yönetim sistemi (özellikle makasların manuel olduğu) daha önce uygulanan bir sistem olmadığı, olası risklerin bilinmemesi ve literatürde karşılığı bulunmaması, sistemin uluslararası düzenlemelerde ve uluslararası demiryolu ağında karşılığı bulunmaması” gerekçesiyle, “TCDD Genel Müdür Yardımcısı Ali İhsan Uygun, TCDD Genel Müdürlüğü Trafik ve İstasyon Dairesi Başkanı Mükerrem Aydoğdu, TCDD Genel Müdürlüğü Trafik ve İstasyon Daire Başkanlığı Şube Müdürü Recep Kutluay kusurludur” denilmişti.

BAŞKAN AHMET CİN, ANKARA’DA ZİYARETLERDE BULUNDU
YILIN İLK “İŞ'TE PENDİK BULUŞMALARI” GERÇEKLEŞTİ
KARTAL BELEDİYESİ ÇOCUK MECLİSİ'NDEN DİKKAT ÇEKEN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİ
ANKARA İSTANBUL YHT BİLET FİYATI 930 TL'YE YÜKSELDİ
AK PARTİ ÜMRANİYE'DEN YEREL BASINA VEFA:''ÜMRANİYE'NİN SESİNİ BİRLİKTE DUYURUYORUZ''
ÇEVREYE DUYARLI BİR NESİL İÇİN ÜMRANİYE’DE ANLAMLI ETKİNLİK
PESİAD'DAN YATIRIM ŞİFRELERİ; MERT BAŞARAN İLE YENİ DÖNEM STRATEJİLERİ KONUŞULDU
AK PARTİ PENDİK İLÇE KOMİSYONU PESKDER İLE BULUŞTU
SAHADAKİ BASIN MENSUPLARINA MÜJDE:MARARAY'DA ÜCRETSİZ DÖNEM BAŞLIYOR
KARTAL BELEDİYESİ MAKER ATAÖLYELERİ ARA TATİLDE ÇOCUK VE GENÇLERLE BULUŞUYOR