KUVA-Yİ MİLLİYE KAHRAMANI KARTAL'DA DUALARLA ANILDI

 Nazım Hikmet’in şiirlerinde ‘Kartallı Kazım’ olarak sembolleştirdiği, Kuva-yi Milliye Kahramanı İbrahim Göleber, Kartal Belediyesi’nin organizasyonuyla, 59. ölüm yıl dönümünde mezarı başında anıldı.

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, İbrahim Göleber’in ailesinin de yer aldığı anma programında yaptığı konuşmada; “Kartallı Kazım; ilçemiz için bir gururdur, adını yaşatmaya devam edeceğiz” dedi.

 

“Ne Mutlu Bizlere ki…”

 

Kartallı Kazım’ın Yayalar Mezarlığı’ndaki kabri başında gerçekleşen törende konuşan Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Kartallı Kazım’ın ilçe için bir gurur olduğunu ve isminin yaşatılmaya devam edeceğini belirterek; “Geçtiğimiz günlerde İstanbul’un önemli merkezlerinde olduğu gibi, Kartal’da da büyük bir Cumhuriyet coşkusu yaşadık. Bugün ise, aramızdan ayrılışının 59. yılında, Kartallı Kazım’ı anıyoruz. Ne mutlu bizlere ki, Kartal’ımızın bir Kuva-yi Milliye kahramanı var. Mekânı cennet olsun. ‘Kartallı Kazım’ ismini ilçemizde yaşatmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Törenin sonunda, Kartallı Kazım’ın ruhuna Kur’an tilaveti gerçekleştirildi.

KARTAL'DA SANAT BULUŞMASI
İZMİR'DE SEFERHİSAR BELEDİYESİ'NE ''RÜŞVET'' OPERASYONU:6 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
TUZLA'DA YAZ BOYUNCA AÇIK HAVA ATÖLYELERİ BAŞLIYOR
ÜMRANİYE’DE GELENEKSEL BOĞAZ MEZUNİYETİ BU YIL DA BİNLERCE ÖĞRENCİYİ AĞIRLADI
İŞ’TE PENDİK BULUŞMALARI’NIN 27.Sİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
PENDİK'TE DÜNYA KUPASI COŞKUSU SAHİL MEYDANI'NDA KURULACAK DEV EKRANLA YAŞANACAK
KARTAL BELEDİYESİ'NDEN HALK SAĞLIĞI İÇİN UÇUN VE LARVAYA KARŞI ETKİN MÜCADELE
SİLİVRİ BELEDİYE BAŞKANI BORA BALCIOĞLU VE 9 KİŞİ TUTUKLANDI
BEYLİKDÜZÜ BELEDİYESİ'NE İSKAN OPERASYONU: 27 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
YAĞMUR SUYU KANALI ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ SÜRÜYOR