KUZEY KORE LİDERİ KİM JOUNG HAKKINDA ÇARPICI İDDİA!

Kuzey Kore Lideri Kim Joung'un sağlık durumunun kritik olduğu haberlere ilişkin yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor. Kalp ameliyatı olduğu belirtilen ve durumunun çok ağır olduğu haberlere konu olan Kim Joung hakkında yeni açıklamalar geldi.

CNN tarafından dünyaya duyurulan haberlerden sonra Seul yönetimi Kuzey Kore Lideri Kim Joung hakkında açıklama yaparak durumunda olağan bir şey olmadığını söyledi.

Seul Yönetimi Kuzey Kore liderinin yaşam mücadelesi verdiği iddiaları ise yalanladı.

KoreaHerald'da yer alan habere göre, Seul yönetimi Kuzey Kore’de acil bir durumu gösteren olağandışı bir işaret bulunmadığını söyledi.

Cheong Wa Dae sözcüsü Kang Min-seok gazetecilere verdiği kısa açıklamada, “Şimdiye kadar Kuzey Kore'de olağandışı bir işaret tespit etmedik” dedi.

Açıklama, CNN'nin Kim Jong-un'un ameliyattan sonra kritik bir durumda olduğunu bildirmesinden birkaç saat sonra geldi.

CNN haberine yanıt olarak, Kuzey Kore çalışmalarında yer alan başka bir Seul yetkilisi, Yonhap Haber Ajansı'na, Kim'in sağlık durumunun kötü olmasına ilişkin özellikle dikkat çeken hiçbir şey olmadığını, yakın zamana kadar birkaç kez kamuoyuna katıldığını söyledi.

Dün, Seul merkezli bir Kuzey Kore haber sitesi olan Daily NK, Kim'in 12 Nisan'da kardiyovasküler bir prosedür uyguladıktan sonra tedavi gördüğünü söylemişti.

15 Nisan'da Kutlamalara Katılmadı

Kim Jong-un’un sağlık durumuna ilişkin spekülasyonlar, 15 Nisan’da ülkenin kurucusu ve büyükbabası Kim Il-Sung’un doğum günü kutlamamalarına katılmamasıyla başlamıştı. Kim Jong-un 2012’de iktidara geldiğinden bu yana ilk kez bu kutlamalara katılmamıştı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN;''KAMERALARI BANTLAMAK BİZİM KİTABIMIZDA YAZMAZ''
HAYAT VER DERNEĞİ'NDEN GAZETEMİZE ZİYARET;SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİNE AĞIRLIK VERİLECEK
ÖZGÜR İSTANBUL GAZETESİNDEN OSMANİYE VALİSİ DR. ERDİNÇ YILMAZ'A ZİYARET
AK PARTİ OSMANİYE İL BAŞKANI BİNBOĞA'DAN KONTEYNIR KENT ESNAFINA ZİYARET
İBB'YE İKİNCİ DALGA OPERASYONU:18 KİŞİ TUTUKLANDI
BORSA İSTANBUL OPERASYONU! 15 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI
ADNAN MENDERES BULVARI’NDAKİ TRAFİK RAHATLAYACAK
SPORUN ŞEHRİ PENDİK’TE “SPOR ŞENLİKLERİ” BAŞLADI
İLÇE GENELİNDE BAHAR TEMİZLİĞİ BAŞLADI
ALİ EKBER ÇİÇEK VEFATININ 19. YILINDA KARTAL'DA ANILDI