LAVANTA KOKAN KÖYÜ 750 BİN KİŞİ ZİYARET ETTİ

Türkiye'de Lavanta üretiminin yüzde 90'ı nı karşılayan Isparta'nın Keçiborlu İlçesi'ne bağlı Kuyucak Köyü bu yıl 750 bin kişiyi ağırladı.

Bu yıl lavanta tarlalarını görmek için gelen ziyaretçi sayısının rekor artışla 750 bin kişiye ulaştığı belirtildi.

Torosların eteğinde, Isparta'nın yaklaşık 50 kilometre uzağına kurulu ve yalnızca 250 kişinin yaşadığı Keçiborlu ilçesine bağlı Kuyucak köyü Türkiye'deki lavanta üretiminin yüzde 90'ını karşılıyor.

Özel eğitimlerden geçen köy halkı bölgede yaklaşık 40 yıldır sürdürülen lavanta tarımında birer ustaya dönüştü. Bölge ekonomisine ciddi bir girdi sağlayan lavanta bahçeleri, mis kokusunun yanı sıra mor rengiyle de görsel bir şölen sunuyor. Haziran, temmuz ve ağustos aylarında mis kokulu güzelliği görmek isteyen yüz binlerce yerli ve yabancı turist köyü ziyaret ediyor. Hasat döneminin başladığı Kuyucak köyünü bu yıl yaklaşık 750 bin kişi ziyaret etti.

Isparta Valiliği'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, sona eren lavanta sezonunun kente ve lavanta tarlalarıyla ünlü Kuyucak köyüne büyük katkı sağladığı kaydedildi. Köyün son dönemlerde lavantanın merkezi haline geldiği ve yüz binlerce insanın ilgisini çektiği aktarılan açıklamada, "Geçen yıl 250 bin olan ziyaretçi sayısı neredeyse 3 katına çıkarak 750 bin kişiye ulaştı. Sezonun bitmiş olmasına rağmen Kuyucak'ı görmeye gelen misafirler için halen lavanta ürünlerinin satıldığı birkaç stant bulmak mümkün. Çitçiler ise lavanta bahçelerini traktörle sürerek şimdiden gelecek sezon için bahçelerinin bakımlarını yapmaya başladılar" denildi.

KARTAL'DA ''AİLEDE ETKİLİ İLETİŞİM'' SÖYLEŞİSİ YAPILDI
KARTAL'DA MUSTAFA BALBAY'DAN ANLAMLI SÖYLEŞİ
MİNİK KRAMPONLAR SÖMESTİR KUPASI ÜMRANİYE’DE START VERDİ
KARTAL'DA 15. UĞUR MUMCU'YU ANMA YOL KOŞUSU DÜZENLENDİ
EĞİTİM-BİRSEN'DEN MEDYA MENSUPLARINA VEFA: ''SİZLER TOPLUMUN HAFIZASISINIZ''
TEMİZLİK ARAÇ FİLOSU GÜÇLENMEYE DEVAM DİYOR
“TOPRAĞIN SIRLI YOLCULUĞU” SERGİSİ BAŞLADI
KARTAL’DA DEMOKRASİ VE AYDINLANMA İÇİN 15. KEZ KOŞULACAK
ANTALYA BELEK ÜNİVERSİTESİ GASTRO ALANYA'DA ZİRVEYE OTURDU
AV.YAZAR SERRA TAŞKÖPRÜ'NÜN GENİŞLETİLMİŞ KİTABI ''SESSİZ AŞK TERAPİSİ'' RAFLARDA YERİNİ ALDI