''MAHALLEMİ DİNLİYORUM''KOMŞU BULUŞMASI UĞUR MUMCU'DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Kartal Belediye Başkanlığı tarafından Kartal'in 20 Mahallesi'nde başlatılan Mahallemi Dinliyorum toplantısı Uğur Mumcu Kültür Merkezi'nde bölge halkının katılımıyla gerçekleşti.

Mahalle halkının taleplerinin dinlendiği toplantıda yurttaşlar öncelikle bölgedeki alevi yurttaşların ibadetlerini yapabilmeleri için Cemevi'nin hizmete açılmasını talep ettiler.

Kentsel Dönüşüm konusunda Kiptaş'ın üzerine düşen sorumluluğu yapmadığını belirten mahalle halkı evlerinin dönüşmesi için Kiptaş'a defalarca dilekçe vermelerine rağmen cevap alamadıklarını belirttiler.Uğur Mumcu Mahallesi'nin Aydos'ta bulunmasından duyulan memnuniyeti de dile getiren mahalle sakinleri bölgenin dokusunun korunması için de göçün önlenmesi adına çözüm bulunmasını talep etti.

Ulaşım sorunlarının giderilmediğine dem vuran mahalle halkı İETT'nin mevcutta olan  21 U hattının kaldırılmasıyla mağduriyet yaşadıklarını ifade ederek bu hattın tekrar seferlere konulmasını istedi.Gezegen Cafe ve Kütüphane sayısının bölgede arttırılması gerektiğine vurgu yapan yurttaşlar mevcutta bulunan Halk Ekmek Büfelerinin sayısının da arttırılması gerektiğini belirterek bu konuda çalışma yapılmasını istediler.

Uğur Mumcu Mahalle sakinleri ayrıca Pendik Belediye Başkanlığı tarafından geçtiğimiz yıl hizmete giren 'Aydos Orman Yolu'nun Kartal bölgesinde kalan kısmının imar sorunlarının çözülmesiyle kısa süre içinde hizmete açılmasını talep ettiler.

''Mahallemi Dinliyorum'' buluşması kapsamında gerçekleşen toplantıda yurttaşların taleplerini cevaplayan Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel tüm taleplerin ivedilikle değerlendirileceğinin altını çizerek Cemevi yapılması için gereken girişimlerin gelecek yılda çözümlenerek hayata geçirileceğini söyledi. Başkan Gökhan Yüksel Kentsel Dönüşüm konusunda KİPTAŞ'la çözüm ortağı olarak çalıştıklarını ifade ederek çok fazla talebin olması nedeniyle geri dönüşlerde sorun yaşandığını ancak bunun da zaman içerisinde düzeleceğini vurguladı.Başkan Yüksel Kartal'da bir çok projenin kısıtlı imkanlar olmasına karşın hizmete kazandırıldığını ifade ederek bölge halkının taleplerinin en kısa süre içinde çözüme kavuşturulacağını söyledi.

ŞAİR EZGİ GÜNEŞ'İN ''GÜNEŞİN EZGİSİ'' KİTABI KARTAL'DA OKURLARIYLA BULUŞTU
FATİH MAHALLESİ’NE YENİ YOL YAPILIYOR
YASA RESMİ GAZETEDE YAYIMLANDI:DUL VE YETİM MAAŞLARI YÜZDE 25 KESİLECEK
AVRUPA'DA DİYABETİN ZİRVESİNDEYİZ:TÜRKİYE İÇİN ALARM ÇANLARI ÇALIYOR!
26 ŞİRKETE MALİ MÜŞAVİR OPERASYONU! 7 MİLYAR LİRALIK TİCARET HATTI ÇÖKERTİLDİ
TÜKETİCİ GÜVENİNDE ARALIK DÜŞÜŞÜ:İYİMSERLİK ALTINDAKİ SEYİR SÜRÜYOR
KARTAL BELEDİYESİ'NDEN OKUL VE KAMU BİNALARINDA DEPREM GÜVENLİĞİNİ ARTIRAN ÖNLEYİCİ ADIM
İSTANBUL VALİSİ DAVUT GÜL PENDİK'TE 4. FORMA DAĞITIM TÖRENİNE KATILDI
ÜMRANİYE’DE SOSYAL DAYANIŞMANIN GÜÇLÜ ADRESİ: GÖNÜLDEN GÖNÜLE GİYİM MAĞAZASI
BAŞKAN İSMET YILDIRIM’DAN ESNAF ZİYARETİ