MALTEPE BELEDİYESİ'NİN MÜZELERİ YAZ TATİLİNDE ZİYARETÇİLERİNİ BEKLİYOR

Maltepe Belediyesi’nin Prof. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde bulunan Dinozor Müzesi, Oyuncak Müzesi ile panoramik manzaraya sahip H. Senih Tongsir Kütüphanesi ve Yalvaç Ural Çocuk Kütüphanesi, yaz tatilinde de ziyaretçilerini bekliyor.

 

Ücretsiz hizmet verilen müzeleri yılın ilk sekiz ayında 11 bin 500 kişi, Yalvaç Ural Çocuk Kütüphanesi’ni 12 bin 700 kişi, H.Senih Tongsir Kütüphanesi’ni ise 14 bin 400 kişi ziyaret etti.



DİNOZOR MAKETLERİ SERGİLENİYOR 

Dinozor Müzesi’nde ziyaretçiler, 66 milyon yıl önce soyları tükenen dinozor türleri hakkında bilgi sahibi olup dinozorları yakından tanıyor. Doğal yaşam ortamı tasarımına sahip müzede özel ses ve ışık efektleri ile hareket eden dinozor maketleri bulunuyor. Müzede gerçek dinozor boyutlarında yapılmış bir dinozor iskeleti de yer alıyor.

 Oyuncak Müzesi’nde ise karikatürist ve çocuk edebiyatının önemli isimlerinden Yalvaç Ural ile çağdaş Türk kadını Esin Germen Giz’in sergilenmek üzere bağışladığı oyuncak, el işi bebek ve çok çeşitli çocuk oyuncaklarını kapsayan geniş bir koleksiyonu yer alıyor.  Müze her kuşaktan insanı oyuncaklarla keyifli bir zaman yolculuğuna çıkarıyor. Maltepe Belediyesi’nin kütüphaneleri hafta içi 09.00-17.00, müzeleri ise hafta içi ve hafta sonu 09.00-17.00 saatlerinde ziyaret edilebilir.

''KADİM MOTİFLER MODERN ÇİZGİLER'' BAŞLADI
PENDİK'TE ORTAK AKIL BULUŞMASI:KENT KONSEYİ'NDEN KAYMAKAM MEHMET YILDIZ'A ZİYARET
TÜRKİYE’DE BİR İLK: ÜMRANİYE BELEDİYESİ BİLİM ÜMRANİYE, ISS’NİN GÜNEŞ ÖNÜNDEN GEÇİŞİNİ BAŞARIYLA GÖRÜNTÜLEDİ
ETİMESGUT BELEDİYESİ'NDE İKİNCİ OPERASYON DALGASI:BAŞKAN YARDIMCILARI DAHİL 25 GÖZALTI
M5 METRO HATTINDA KABLO PATLAMASI:YOLCULAR TAHLİYE EDİLDİ
ÜMRANİYE BELEDİYESİ 2026-2027 KÜLTÜR VE SANAT SEZONU ÖDÜL TÖRENİYLE AÇILDI
PENDİKSPOR YÖNETİMİ BASINLA BULUŞTU: HEDEF PLAY-OFF
BAŞKAN AHMET CİN:''YAĞMUR VE ATIK SU KANALI UZUNLUĞU 105 KM'Yİ BULDU''
ORFA YAPI PENDİKSPOR SİVAS'TA DAĞILDI:1-4
EYÜPSULTAN'DA BAŞKANVEKİLLİĞİ SEÇİMİNİ CHP ADAYI CAFER PARLAK KAZANDI