MALTEPE'DE HALK SAĞLIĞINI TEHDİT EDEN GÖRÜNTÜLER ÇÖPLER YERLERE SAÇILDI

Maltepe Belediyesi ile toplu iş sözleşmelerini sağlayamayan DİSK'e bağlı Genel-İş sendikası temizlik görevlilerinin iş bırakması sonucu mahalleler çöp yığınına dönüştü. Çöplerin toplanması için İBB'den yardım isteyen çevre sakinleri çözüm bulamadı.

DİSK'e bağlı Genel-İş ile Maltepe Belediyesi arasında toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine grev kararı alınmıştı.

İlçede grevin etkileri özellikle temizlik hizmetlerinde hissedildi, sokaklarda toplanmayan çöpler birikmeye başladı. Grev kararının yarattığı sorunlar, vatandaşın günlük yaşamında sıkıntılar yaratmaya devam ederken, bu duruma İBB'nin  neden müdahale etmediği ise merak konusu oldu.

İBB'NİN MÜDAHALE YETKİSİ YOK

Maltepe'de biriken çöpler nedeniyle İBB'nin destek hattı Beyaz Masa'yı arayıp şikayette bulunan ilçe sakinleri, beklediği cevabı alamadı. Beyaz Masa hattından yapılan açıklamada, ilçenin Maltepe Belediyesi'nin yükümlülüğünde olduğu, bu nedenle İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin herhangi bir müdahalede bulunmasının yasak olduğu belirtildi.

ÇÖPLER KONTEYNIRLARDAN TAŞTI 

İşçilerin grevi dördüncü günde devam ederken Maltepe'nin birçok mahallesinde çöpler konteynerlerden taşarak yollara saçıldı. Alınan grev kararı sonrası en büyük mağduriyeti yaşayanlar ise ilçe sakinleri oldu. Konteyner kenarlarında biriken çöpler ise; salgınla boğuştuğumuz şu günlerde toplum sağlığını tehdit eden önemli bir sorun haline dönüştü.

MHP PENDİK İLÇE BAŞKANI KERİM KAYA VE YÖNETİMİNDEN BAŞKAN AHMET CİN'E HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
KARTAL BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI ADEM UÇAR'DAN BURUK VEDA
ÇOCUKLAR TRAFİK KURALLARINI VE İLK YARDIMI EĞİTİM PARKI'NDA EĞLENEREK ÖĞRENDİ
BAŞKAN BİNGÖL;''DAHA GENİŞ BİR AĞAÇLANDIRMA KAMPANASI SEFERBERLİĞİ BAŞLATACAĞIZ''
PENDİK BELEDİYESİNDEN ÜCRETSİZ POMEM KURSU
ERASMUS ÖĞRENCİLERİNDEN BİLİM,MÜHENDİSLİK VE TEKNOLOJİ MERKEZİ MAKİNE HANGAR'A ZİYARET
YELİZ ORAKOĞLU'NUN FELSEFİ İZLERİ KARTAL BELEDİYESİ'NDE SERGİLENİYOR
NURETTİN YILMAZ;''PARALEL İMAR YAPILANMASI MAHKEME DUVARINA ÇARPTI''
PESİAD'DAN BAŞKAN AHMET CİN'E NEZAKET ZİYARETİ
KARTAL'IN CADDE VE SOKAKLARI MODERN BİR GÖRÜNÜME KAVUŞUYOR