MANSUR YAVAŞ'TAN SORUŞTURMA ÇIKIŞI:''HESABINI VEREMEYECEĞİMİZ TEK BİR İŞLEMİMİZ YOKTUR''

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın "konser"soruşturması kapsamında kendisi ve Özel Kalem Müdürü Nevzat Uzunoğlu hakkında İçişleri Bakanlığı'ndan soruşturma izni istemesine yazılı açıklamayla yanıt verdi.



"Şeffafız, Hesabını Veremeyeceğimiz Yok"
Yavaş, "Hesabını veremeyeceğimiz tek bir işlemimiz yoktur. Her işlemimiz şeffaftır, her kuruşun kaydı vardır" dedi ve soruşturma yürütülmesi için izne gerek olmadığını belirterek, çağrılırlarsa gönüllü olarak ifade vermeye hazır olduklarını açıkladı.
Görev süresince adımlarını hukukun evrensel ilkeleri, demokratik değerler ve kamu vicdanı doğrultusunda attığını vurgulayan Yavaş, daha önce devlet denetim organlarının (Mülkiye Müfettişleri ve MASAK dahil) yaptığı kapsamlı incelemelerin şeffaflığı doğruladığını ifade etti.
Soruşturma İzni Talebine Tepki ve Çifte Standart İddiası
İzne gerek duymama nedenini sürecin hızlanması ve çekinecek bir işlem olmaması olarak açıklayan Yavaş, Başsavcılığın soruşturma izni istemesi kararını eleştirdi. Ayrıca, soruşturmanın sızdırılması ve süreçteki "çifte standart" iddialarına değinerek, adaleti siyasetin malzemesi yapmama uyarısında bulundu.
Başkan Yavaş, devletine ve adaletine kapılarının açık olduğunu yineledi.

 

''KADİM MOTİFLER MODERN ÇİZGİLER'' BAŞLADI
PENDİK'TE ORTAK AKIL BULUŞMASI:KENT KONSEYİ'NDEN KAYMAKAM MEHMET YILDIZ'A ZİYARET
TÜRKİYE’DE BİR İLK: ÜMRANİYE BELEDİYESİ BİLİM ÜMRANİYE, ISS’NİN GÜNEŞ ÖNÜNDEN GEÇİŞİNİ BAŞARIYLA GÖRÜNTÜLEDİ
ETİMESGUT BELEDİYESİ'NDE İKİNCİ OPERASYON DALGASI:BAŞKAN YARDIMCILARI DAHİL 25 GÖZALTI
M5 METRO HATTINDA KABLO PATLAMASI:YOLCULAR TAHLİYE EDİLDİ
ÜMRANİYE BELEDİYESİ 2026-2027 KÜLTÜR VE SANAT SEZONU ÖDÜL TÖRENİYLE AÇILDI
PENDİKSPOR YÖNETİMİ BASINLA BULUŞTU: HEDEF PLAY-OFF
BAŞKAN AHMET CİN:''YAĞMUR VE ATIK SU KANALI UZUNLUĞU 105 KM'Yİ BULDU''
ORFA YAPI PENDİKSPOR SİVAS'TA DAĞILDI:1-4
EYÜPSULTAN'DA BAŞKANVEKİLLİĞİ SEÇİMİNİ CHP ADAYI CAFER PARLAK KAZANDI