MANSUR YAVAŞ'TAN SORUŞTURMA ÇIKIŞI:''HESABINI VEREMEYECEĞİMİZ TEK BİR İŞLEMİMİZ YOKTUR''

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın "konser"soruşturması kapsamında kendisi ve Özel Kalem Müdürü Nevzat Uzunoğlu hakkında İçişleri Bakanlığı'ndan soruşturma izni istemesine yazılı açıklamayla yanıt verdi.



"Şeffafız, Hesabını Veremeyeceğimiz Yok"
Yavaş, "Hesabını veremeyeceğimiz tek bir işlemimiz yoktur. Her işlemimiz şeffaftır, her kuruşun kaydı vardır" dedi ve soruşturma yürütülmesi için izne gerek olmadığını belirterek, çağrılırlarsa gönüllü olarak ifade vermeye hazır olduklarını açıkladı.
Görev süresince adımlarını hukukun evrensel ilkeleri, demokratik değerler ve kamu vicdanı doğrultusunda attığını vurgulayan Yavaş, daha önce devlet denetim organlarının (Mülkiye Müfettişleri ve MASAK dahil) yaptığı kapsamlı incelemelerin şeffaflığı doğruladığını ifade etti.
Soruşturma İzni Talebine Tepki ve Çifte Standart İddiası
İzne gerek duymama nedenini sürecin hızlanması ve çekinecek bir işlem olmaması olarak açıklayan Yavaş, Başsavcılığın soruşturma izni istemesi kararını eleştirdi. Ayrıca, soruşturmanın sızdırılması ve süreçteki "çifte standart" iddialarına değinerek, adaleti siyasetin malzemesi yapmama uyarısında bulundu.
Başkan Yavaş, devletine ve adaletine kapılarının açık olduğunu yineledi.

 

ÜMRANİYE’DE AYAK TENİSİ TURNUVASI’NIN ŞAMPİYONLARI BELLİ OLDU
MİT İLK KEZ AÇIKLADI:15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİNİN GİZLİ TAKVİMİ
MHP İSTANBUL İL BAŞKANI VOLKAN YILMAZ:''PENDİK'İN SORUNLARINI MUHTARLARIMIZLA ÇÖZECEĞİZ''
KARTAL'DA SEMT PAZARLARINDA GÜVENLİ ALIŞVERİŞ DÖNEMİ
TUZLA'DA ÇOCUKLAR SİNEMA VE TİYATROYA DOYACAK
SUÇA SÜRÜKLENEN ÇOCUKLAR İÇİN YENİ DÜZENLEME:15-18 YAŞA AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET YOLU
AHBAP SORUŞTURMASINDA İKİNCİ DALGA OPERASYONU:MİLYON BAĞIŞ VE SAHTE FATURA VURGU NETLEŞTİ NU
PESİAD'DAN İTO BAŞKANI ŞEKİP AVDAGİÇ'E TAM DESTEK!
PENDİK'TE KORUYUCU AİLELERE ANLAMLI BULUŞMA:''GÖNÜLLERİNİ VE YUVALARINI AÇTILAR''
PENDİK’TEKİ KAMU OKULLARI YENİ EĞİTİM DÖNEMİNE HAZIRLANIYOR