MARMARA DENİZİ'NDE MÜSİLAJ UYARISI

Deniz kirliği nedeniyle önceki yıllarda meydana gelen müsilajlar tekrar görülmeye başlandı. Marmara Denizi'nde görülmeye başlanan müsilajlarla ilgili yetkililer denize girilmemesi için uyarılarda bulundular.

 

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Su Bilimleri Fakültesince yapılan bir araştırmada, Marmara Denizinde aşırı alg (Red-tide) olayının daha sık görülmeye başladığı tespit edildi.

Su Bilimleri Fakültesince başlatılan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğünün desteklediği proje kapsamında, "R/V Yunus-S" araştırma gemisiyle Marmara Denizi'ne sefer yapıldı.

Bilim insanlarının Marmara Denizi'nin son durumunu anlık olarak incelediği çalışma sonucunda, aşırı alg artışının (red-tide) daha sık görülmeye başladığı belirlendi.

Dekan Prof. Dr. Melek İşinibilir Okyar, AA muhabirine, Marmara Denizi'nin farklı nedenlerden dolayı yoğun baskılar altında bir deniz olduğunu söyledi.

Doğal yapısı ve maruz kaldığı antropojenik baskılar nedeniyle denizin ekolojik sorunlara açık olduğunu belirten Okyar, bunlardan birinin ise denizin renginin kırmızıya bulanması olarak ifade edilen, "red-tide" denilen aşırı alg çoğalması olduğunu dile getirdi.

SEMT PAZARLARI SONRASI TUZLA PIRIL PIRIL OLUYOR
ESKİ AKUT KURUCUSU NASUH MAHRUKİ HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI
BAŞKAN YILDIRIM, 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNİ KABİRLERİ BAŞINDA YÂD ETTİ
''15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ''ANMA PROGRAMI GERÇEKLEŞTİ
KARTAL BELEDİYESİ 15 TEMMUZ DEMOKRASİ ŞEHİDİNİ UNUTMADI
ÜMRANİYE’DE AYAK TENİSİ TURNUVASI’NIN ŞAMPİYONLARI BELLİ OLDU
MİT İLK KEZ AÇIKLADI:15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİNİN GİZLİ TAKVİMİ
MHP İSTANBUL İL BAŞKANI VOLKAN YILMAZ:''PENDİK'İN SORUNLARINI MUHTARLARIMIZLA ÇÖZECEĞİZ''
KARTAL'DA SEMT PAZARLARINDA GÜVENLİ ALIŞVERİŞ DÖNEMİ
TUZLA'DA ÇOCUKLAR SİNEMA VE TİYATROYA DOYACAK